CoronavirusNieuws

Oostenrijk versoepelt inreisregels voor Nederlanders

Deel dit artikel

Oostenrijk haalt op maandag 24 januari Nederland van de virusvariantenlijst. Nederlanders hebben vanaf die datum een geldige dubbele vacinatie met recente negatieve PCR test nodig om Oostenrijk binnen te komen. Reizigers met een boostervaccinatie hoeven geen negatieve PCR-test te tonen. Voor Nederlanders die hieraan voldoen, vervalt de quarantaineplicht.

In Oostenrijk blijft de 2G-regel (volledig gevaccineerd of genezen) van kracht. Vanaf 1 februari wordt de geldigheidsduur van de dubbele vaccinatie teruggebracht naar 180 dagen. De boostervaccinatie blijft wel 270 dagen geldig. Het vaccinatiebewijs is geldig vanaf de dag van vaccinatie. De geldigheid van een herstelbewijs blijft 180 dagen. In Oostenrijk worden alle door de EMA goedgekeurde vaccinaties erkend. Dat zijn momenteel BioNtech/Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna en Novavax. Voor binnenkomst in Oostenrijk zijn andere vaccinaties ook geldig; deze vaccins verschaffen echter géén toegang tot restaurants, kabelbanen et cetera.

Uitzonderingen voor kinderen
Kinderen onder de twaalf jaar hebben in Oostenrijk geen 2G-bewijs of test nodig, met uitzondering van de stad Wenen, hier geldt een testplicht vanaf 6 jaar. Niet volledig gevaccineerde of niet herstelde kinderen, geboren ná 31 augustus 2006 kunnen met een ‘holiday-Ninja pas’ Oostenrijk in en laten zich tijdens het verblijf regelmatig testen. Voor kinderen geboren vóór 1 september 2006 gelden dezelfde regels als voor volwassenen, zij hebben een 2G-bewijs nodig.

Gratis testen
Het testen van schoolplichtige kinderen en het testen voor terugkeer naar huis is in Oostenrijk gratis mogelijk. Reizigers kunnen bij de accommodatie of locale VVV terecht voor informatie over de beschikbare testlocaties. Oostenrijk accepteert de ‘groene pas‘ van de EU. Ook de papieren vaccinatie- en herstelbewijzen worden als toegangsbewijs geaccepteerd, mits deze  door officiële autoriteiten of een arts in het Duits of Engels zijn opgesteld.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Jeroen Steijn
    27 januari 2022 at 10:50

    Geldigheid herstelbewijs is gelijk aan booster, nog steeds 270 dagen (geen 180 dagen)

Vorige bericht

Moederbedrijf Crystal Cruises in moeilijkheden

Volgende bericht

TAT's Travel Podcast – ACM déjà vu, tangodelta, vertrek Elbers en ‘vakantie’ in NL

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.