Panta Reisbureau en Panta Zakenreizen zijn middels een management buyout door De Reisspecialisten Groep verkocht aan Peter van Vliet, dat hebben zowel Van Vliet als René Klawer (oprichter van De Reisspecialisten Groep) bevestigd aan TravelPro.

Van Vliet werkt sinds 1978 bij Panta Reizen en is er sinds 2002 directeur. “Na de verkoop van Zeetours aan het Duitse E-Domizil/E-hoy, begin dit jaar, kreeg ik de gelegenheid om het over te nemen. Ik ben er erg blij mee en zie de toekomst heel erg positief tegemoet”, zo laat Van Vliet weten aan TravelPro.

Van Vliet laat weten dat hij de rol van het reisbureau de laatste tijd weer ziet toenemen. “We kunnen iets toevoegen wat mensen niet zelf kunnen en/of willen doen. Veel mensen hebben na een dag/week werken geen zin meer om ’s avonds of in het weekend alles zelf uit te zoeken. Ook zie ik dat het aantal zakenreizen toeneemt, dus op deze manier heb ik twee takken waarin het goed gaat.”

Van Vliet was met Panta de eerste aangesloten ‘Local Hero’ bij SME Travel, een nieuw concept van Airtrade voor de Nederlandse zakenreiziger in het MKB-segment. Van Vliet liet eerder dit jaar weten enthousiast te zijn over het nieuwe concept: “Panta reizen past perfect binnen het SME Travel concept. We hebben een zeer ervaren team, dat zowel de zakelijke als leisure reismarkt bedient. De klant krijgt mede door onze 24/7 bereikbaarheid en ruime openingstijden alle aandacht. Door de krachten te bundelen met SME Travel zijn wij nu in staat om een sterk zakelijk aanbod te bieden waarbij de klant nog meer centraal staat.”

Na lid te zijn geweest van de (destijds) Veluwegroep, werd Panta Reizen als onderdeel van De Reisspecialisten Groep (opgericht in 2006 door Klawer) soft-franchisenemer bij TUI om zich vervolgens in januari 2013 als franchiser aan te sluiten bij VakantieXperts.