CoronavirusNieuws

Petitie ‘Code geel voor Turkije’

Deel dit artikel

Er is initiatief genomen om de petitie ‘Code geel voor Turkije’ te starten. De initiatiefnemers willen dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Turkije bijstelt naar ‘code geel’ en de verplichte quarantaine bij terugkomst intrekt.

De initiatiefnemers zijn het er niet mee eens dat het reisadvies voor Turkije op oranje blijft staan. “Dit terwijl de reiswaarschuwing voor landen zoals Italië, ondanks de allerhoogste besmettingen en overlijdensgevallen ter wereld, wordt verlaagd naar geel. Wij willen objectiviteit en transparantie bij deze beoordelingen!”

Een week geleden werd bekend dat Nederlanders in principe weer welkom zijn in Turkije zonder dat hen restricties worden opgelegd. Daarmee kwam een einde aan de verplichte thuisquarantaine van twee weken. Ondertussen heeft het ministerie la

“Wij verzoeken de Minister van Buitenlandse Zaken objectief te kijken naar de cijfers gepubliceerd door John Hopkins University en te constateren en erkennen dat Turkije niet dezelfde beoordeling krijgt als Europese landen die zich in dezelfde of slechtere positie bevinden.” De petitie ondertekenen kan op deze website.

“Ik ben me bewust van de recente positieve ontwikkelingen in Turkije waardoor de beperkingen, evenals de quarantaine, voor buitenlanders die Turkije bezoeken, zijn opgeheven. De komende periode zullen de ontwikkelingen, ook als het gaat om de epidemiologische ontwikkelingen, nauwlettend worden gevolgd zodat deze meegenomen kunnen worden in de afweging hoe na 1 juli aanstaande omgegaan kan worden met de adviezen voor niet-noodzakelijke reizen buiten de EU/Schengen”, dat lietHenk van der Vegt (waarnemend Directeur Consulaire Aangelegenheden en Visumbeleid) namens de minister van Buitenlandse Zaken begin deze week weten aan het Turks Nederlands Ondernemers Platform (TNOP) waar ook op Turkije gespecialiseerde touroperators lid van zijn. Vooralsnog staat het reisadvies voor Turkije op oranje.


Deel dit artikel

5 Reacties

 1. P.W
  1 augustus 2020 at 22:41

  Omgerekend valt de besmetting best mee in Turkije
  Wij komen er al jaren met een gerust hart
  Krijg langzaam gevoel dat eerst de europese landen gespekt moeten worden
  Allemaal politiek

  Zet Turkije op geel

 2. 22 juni 2020 at 01:26

  Turlije moet open

 3. Wil Weten
  21 juni 2020 at 16:10

  En natuurlijk zijn de cijfers van de Turkse regering betrouwbaar. De onafhankelijke pers heeft daar al vaak over geschreven. Vreemd dat men net mondkapjes verplicht heeft gesteld in Istanbul. Deze aktie brengt levens in gevaar. Eerst maar eens betrouwbare en onafhankelijke informatie. Advies GA NIET.

 4. Ebru Bozkurt
  21 juni 2020 at 11:24

  Onterechte beslissing

 5. ercan
  20 juni 2020 at 13:13

  ik ben nirt mee eens over Turkije dat op oranje laten staan. kijk naar overige landen een voorbeeld italie.

Vorige bericht

Denemarken mogelijk binnenkort open voor Nederlandse toerist

Volgende bericht

Video's - Reizen per touringcar minstens net zo veilig is als reizen per vliegtuig

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.