CoronavirusNieuws

Turkije: Nederlanders welkom zonder restricties

Deel dit artikel

Nederlanders zijn in principe weer welkom in Turkije zonder dat hen restricties worden opgelegd. Daarmee komt een einde aan de verplichte thuisquarantaine van twee weken. Dat heeft de Turkse Ambassade laten weten, zo meldt Nu.nl. Buitenlandse Zaken laat vooralsnog het reisadvies op oranje staan (alleen noodzakelijke reizen), maar vanuit de reisbranche wordt vurig gehoopt dat dit snel wordt versoepeld. “Als Turkije niet opengaat, dan wordt het een megaklap voor de reissector.”

Op de vraag ‘Kan ik naar Turkije en Marokko reizen deze zomer?’ laat het Ministerie van Buitenlandse Zaken weten: ‘Nog niet. Om de risico’s op nieuwe uitbraken van het virus te beperken worden (reis)beperkingen stap voor stap versoepeld. Te beginnen in de EU/Schengenzone. Het reisadvies voor alle landen buiten het EU- en Schengengebied blijft voorlopig op oranje staan (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden). Dat geldt dus ook voor Turkije.

Sinds gisteren wordt er weer gevlogen tussen Nederland en Turkije, waarbij passagiers verplicht een mondkapje moeten dragen. Turkish Airlines vliegt één keer per dag tussen Schiphol en Istanbul.


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. […] week geleden werd bekend dat Nederlanders in principe weer welkom zijn in Turkije zonder dat hen restricties worden opgelegd. Daarmee kwam een einde aan de […]

  2. […] Turkije: Nederlanders welkom zonder restricties […]

Vorige bericht

R.I.P. reisbranche

Volgende bericht

Transavia laat partners flink in hun hemd staan

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.