CoronavirusNieuws

“Toerismesector Turkije teleurgesteld dat Europa reisadvies niet aanpast”

Deel dit artikel

Waar Nederlanders sinds vorige week weer welkom zijn in Turkije zonder restricties laat de Nederlandse overheid (evenals andere Europese landen) het reisadvies voor Turkije op oranje staan. “Op dit moment is de toerismesector in Turkije teleurgesteld dat Europa het reisadvies voor Turkije niet heeft aangepast. Veel mensen vinden dat het een politiek besluit is. Het is moeilijk te begrijpen waarom je wel naar Italië en Spanje mag gaan en niet naar Turkije”, zo laat Cem Dal (oprichter/eigenaar Mimosa Reizen/Freesun) weten aan TravelPro.

Ergens vindt Dal het wel begrijpelijk dat de Europese Unie eerst haar eigen binnengrenzen moet openen en dan pas overgaat naar de buitengrenzen. “Op dit moment zijn er ook gesprekken tussen Duitsland en Turkije en de verwachting is dat Duitsland op 18 juni haar reisadvies voor Turkije gaat aanpassen. Andere landen zullen dit naar alle verwachting ook volgen. In Europa leven ook veel Turkse mensen die ook al maanden hun families niet hebben kunnen zien. Voor deze groep is het extra lastig. Mijn moeder vraagt elke week: wanneer kom je?’.”

Dal raadt mensen aan juist op dit moment een vakantie naar Turkije te boeken. “Als het reisadvies wordt aangepast zal men eigenlijk meer vakantie krijgen dan voorheen. In plaats van drukke hotels zullen meeste hotels circa 50% vol zijn. Je hebt dan meer ruimte in het restaurant aan het zwembad en het stand. De prijzen van vakanties zijn op dit moment lager dan vorig jaar, omdat veel hotels nu prijzen aanhouden van januari/februari met vroegboekkortingen. Hotels die opengaan moeten zich aan strenge regels houden. Er is een roadmap van meer dan 200 pagina’s opgesteld en het personeel moet volgens bepaalde regels gaan werken. Ze dragen bijvoorbeeld altijd een mondkapje en de temperatuur wordt gemeten bij binnenkomst. Wil je in Turkije in een restaurant eten? Dan hoef je niet per se te reserveren. Er wordt, net als in Nederland, bij binnenkomst gevraagd of je klachten hebt. In de openbare ruimtes moet je mondkapje dragen.”

Bekijk op deze website hoe het er vandaag de dag aan toegaat bij Turkse hotels.

In Turkije worden sinds 1 juni versoepelingen doorgevoerd. Restaurant, winkelcentra, etcetera zijn allemaal open. Wel wordt bij de ingang vaak temperatuur gemeten en een mondkapje is verlicht. Sinds donderdag jl. worden er weer vluchten uitgevoerd vanuit Nederland en Duitsland naar diverse Turkse steden. Op deze vluchten kan iedereen een ticket boeken en binnenkomen in Turkije zonder probleem. Andersom mogen alleen personen die in Europa verblijven een ticket boeken. “De corona aanpak en het gezondheidssysteem (waaronder het aantal IC-bedden) van Turkije is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) een van de beste van de wereld. We zien dat ook in aantal sterfgevallen. Er zijn circa 4.700 mensen overleden en meer dan 2,5 miljoen testen gedaan. Turkije heeft ook een veel strengere lockdown gehad dan Nederland”, aldus Dal.


Deel dit artikel

6 Reacties

 1. c
  1 juli 2020 at 16:10

  Het is een politiek spelletje van EU.
  Als Duitsland al toestemming heeft gegeven moeten andere landen van EU ook toestemming geven.

  Hotels in Turkije hebben zelfs certificaten voor covid 19 zodat er maatregelingen genomen worden. Turkije word niet eerlijk behandeld.

  Het is geven en nemen, niet alleen ik ik ik

 2. Nijkamp
  15 juni 2020 at 14:57

  Wij hadden ook geboekt van 26/9 tot 5/10 en Corendon heeft aangegeven dat wij kosteloos kunnen omboeken naar volgend jaar.
  Wij hebben daar gebruik van gemaakt.
  Turkije heeft nog steeds veel besmettingen en in de ressorts is het nog gevaarlijk voor de toeristen.Wij gaan dit jaar niet naar het buitenland op vakantie en zien volgend jaar wel weer.

  • Zehra
   3 juli 2020 at 11:49

   Er zijn mensen die afgelopen jaar november geboekt hebben, helaas krijgen deze mensen hun geld niet terug van de vliegtuigmaatschappij omdat zij vliegenaar overheid wil niet dat zij vliegen… Zij zijn ook gedupeerd… Graag een oplossing voor deze mensen…

 3. freijssen 0
  14 juni 2020 at 14:28

  wij hebben geboekt voor Turkije van
  3-9-t,,/m 1-10 in titan garden in.
  konnakli

  • Roland
   15 juni 2020 at 12:34

   Gefeliciteerd!

   • Tini
    15 juni 2020 at 21:22

    Lol

Vorige bericht

Transavia laat partners flink in hun hemd staan

Volgende bericht

Nederlanders welkom: "Vanuit Athene kan je overal heen"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.