Nieuws

Rechter staat staking piloten Ryanair toe

De rechtbank in Haarlem heeft zojuist besloten dat de voorgenomen staking van de Nederlandse Ryanair-piloten van morgen door mag gaan.

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) werd eerder in een kort geding gedagvaard door Ryanair, met als inzet een stakingsverbod van haar vliegers in het weekend dit zomerseizoen. De VNV liet toen als reactie weten: “Nergens anders in Europa heeft Ryanair recent een staking van haar piloten via de rechter proberen tegen te houden.” Bovendien had de destijds VNV nog niet het voornemen uitgesproken om deze zomer bij Ryanair te gaan staken. Het kort geding was in hun ogen voorbarig.

Tijdens de zitting werd duidelijk dat Ryanair vindt dat de VNV niet goed heeft gehandeld: “De angel in het hele verhaal is dat de VNV zo lang mogelijk heeft gewacht met de bekendmaking van de staking, zodat er geen oplossingen gevonden kunnen worden en de vluchten geannuleerd moeten worden.” De VNV vindt juist dat Ryanair niet verkeerd beeld probeert te schetsen: “Ze proberen een beeld te schetsen dat wij onredelijke zijn. In meerdere Europese landen wordt er morgen gestaakt, in Duitsland worden er zelfs 250 vluchten geannuleerd, maar daar wordt niet tegen opgetreden. Dat maakt een willekeurige indruk op ons.”

TravelPro was aanwezig bij het kort geding en tweette dit live. Wil je dit nog eens nalezen? Klik dan op deze link.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] voor de reiziger VNV: “Als Ryanair de uitspraak (van 9 augustus 2018) van de kortgedingrechter eerbiedigt, zal de overlast voor de Ryanair-reizigers komende vrijdag vele malen groter zijn dan […]

Vorige bericht

Slecht weer zorgt voor vertragingen en annuleringen Schiphol

Volgende bericht

Vlieg met me mee naar de regenboog!

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."