Nieuws

Piloten Ryanair uit Nederland staken vrijdag 28 september

Deel dit artikel

Net als diverse andere Europese Ryanair-piloten, leggen de Nederlandse collega’s het werk ook neer op vrijdag 28 september.

Hiermee willen de bonden een cao te bewerkstelligen waarin fundamentele werknemersrechten geborgd worden. Na de eerste Ryanair-staking in Nederland op 10 augustus 2018 is het voor hen doel niet dichterbij gekomen. “Het Ryanair-management weigert sindsdien constructief met ons te onderhandelen”, zegt VNV.

Ultiem signaal
De VNV blijft streven naar een cultuurverandering binnen Ryanair, onder de slogan: #RyanairMUSTChange. “Een cultuurverandering is nodig om de rechten van de Ryanair-vliegers beter te waarborgen. Zo moet het Nederlands arbeidsrecht onverkort gaan gelden voor het Nederlandse personeel en dient Ryanair te stoppen met schijnzelfstandigheid en het verplicht laten emigreren van haar werknemers. Daarnaast moet iedere vlieger zich vrij kunnen voelen om zich ziek te melden zonder dat dit financiële consequenties heeft. De staking moet ook deze keer weer gaan dienen als ultiem signaal voor het Ryanair-management dat je zo niet kunt omgaan met je personeel.”

Overlast voor de reiziger
VNV: “Als Ryanair de uitspraak (van 9 augustus 2018) van de kortgedingrechter eerbiedigt, zal de overlast voor de Ryanair-reizigers komende vrijdag vele malen groter zijn dan bij de eerste staking. De kortgedingrechter heeft Ryanair immers verplicht om alle vluchten uitgevoerd door Ryanair-piloten met een basis in Nederland te annuleren, mits de VNV de staking 72 uur van tevoren aankondigt. De VNV betreurt de overlast die reizigers zullen ondervinden. We hebben er alles aan gedaan om tot een eerlijke cao te komen, maar doordat Ryanair niet met ons om tafel wil is deze werkonderbreking onvermijdbaar.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Verbouwde Riu Palace Oasis (Gran Canaria) weer open

Volgende bericht

Presentatie: leer alles over Thailand

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."