CoronavirusNieuws

Reisadvies regio’s Porto en Lissabon aangescherpt

Op dit moment is er in de regio’s rondom Porto (Portugal Norte) en Lissabon (Lisboa e Vale do Tejo) een lokale uitbraak van het coronavirus. Buitenlandse Zaken heeft daarom het reisadvies voor deze regio’s aangescherpt. De kleur van deze gebieden is op de kaart daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Reizigers die uit deze regio’s terugkomen in Nederland krijgen van BuZa het dringende advies om veertien dagen in (zelf)quarantaine te gaan.

reisadvies portugal

Portugal laat weer toeristen toe die zowel met het vliegtuig als met de auto komen. Bij reizen per vliegtuig kan het zijn dat je bij aankomst op het vliegveld op symptomen wordt gecontroleerd. Voor de Azoren en Madeira gelden andere maatregelen dan voor het vasteland. Reizigers moeten daar verplicht een negatieve coronatest overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Het reisadvies voor de overige delen van op Portugal, de Azoren en Madeira blijft ‘geel’ en is dus veilig.

© 2020 – 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

2 Reacties

  1. Jochem van Heeren
    5 juli 2020 at 12:51

    GRRRR…Daar gaan we weer! Fakenieuws op de nederlandse tv en kranten. Er wordt gezegd dat Porto code oranje heeft!!! Totaal NIET WAAR! Er zijn al weken geen nieuwe besmettingen in Porto en omstreken. ( heb kennissen in Porto, en alle portugese kranten/nieuws bekeken) Totale nonsens dus! Lissabon zit overigens nog wel in code oranje ( uit voorzichtigheid).
    Dit Fake bericht is wederom dodelijk voor het toerisme!

Vorige bericht

ZRA's Personal Touch Travel nemen heft in eigen hand

Volgende bericht

Video - Marc van Amsterdam (Sunair) in Wenen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."