Nieuws

Reisadvies Sri Lanka naar oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sri Lanka gewijzigd naar oranje. Daarmee wordt geadviseerd om alleen wanneer het echt noodzakelijk is af te reizen naar het land dat Eerste Paasdag door meerdere aanslagen werd getroffen.

Het ministerie laat weten dat er nieuwe berichten zijn dat het risico op vervolgaanslagen door voortvluchtige terroristen groot is. Ook houdt men rekening met religieuze wraakacties. De veiligheidssituatie in het gehele land is onvoorspelbaar en onzeker.

Het ministerie raadt sinds vandaag in haar advies aan om alleen naar Sri Lanka te reizen wanneer het noodzakelijk is. Hierdoor verandert ook de kleur van de kaart van geel naar oranje. Bent u toch in het land? Vermijd plaatsen waar veel mensen samenkomen. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten en neem contact op met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247.

In de hoofdstad Colombo en de steden Batticaloa en Negombo vonden 21 april jl. verschillende aanslagen plaats. Hierbij zijn veel doden en gewonden gevallen. Doelwit waren met name luxe hotels en christelijke kerken. Een aantal terroristen is nog voortvluchtig en er worden op verschillende plaatsen explosieven gevonden. ‘Het risico op vervolgaanslagen, ook op locaties waar buitenlanders zich bevinden, is groot. Ook houdt men rekening met religieuze wraakacties. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Sri Lanka’, zo laat het ministerie weten.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

2 Reacties

  1. […] de slachtoffers kwamen uit Nederland. Twee dagen na de aanslagen werd het reisadvies gewijzigd in oranje en werd bekend dat Nederlanders werden teruggehaald middels een repatriëringsactie voor reizigers […]

  2. […] Reisadvies Sri Lanka naar oranje: alleen noodzakelijke reizen […]

Vorige bericht

Advies bemoeilijkt gewenste kwaliteitsslag Eindhoven Airport

Volgende bericht

Repatriëring Nederlandse toeristen uit Sri Lanka

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.