Nieuws

Repatriëring Nederlandse toeristen uit Sri Lanka

Nederlandse toeristen worden vanaf vrijdag teruggehaald uit Sri Lanka op last van het calamiteitenfonds naar aanleiding van het gewijzigde reisadvies.

Voor Nederlanders die een georganiseerde reis hebben geboekt wordt de repatriëring geregeld. Erik Jan Reuver (directeur Calamiteitenfonds) laat aan TravelPro weten: “Wij gaan niet over Nederlandse reizigers die geen georganiseerde reis hebben geboekt. Wij regelen dit voor de aangesloten reisorganisaties. Individuele reizigers die moeten dat met de reisverzekering afstemmen.”

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan wanneer een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken, dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Het Calamiteitenfonds doet geen uitkering voor reizen die nog niet aangevangen zijn. Wie na een calamiteit niet naar de bestemming wil afreizen, wordt aangeraden om contact op te nemen met de reisorganisator of leverancier waar is geboekt.

De ANVR-Reizigersvoorwaarden bieden de mogelijkheid om vanaf drie dagen voor vertrek kosteloos te annuleren, zo lang op de bestemming sprake is van een uitkeringsvatbare situatie van het Calamiteitenfonds. De reisorganisator betaalt in dat geval geld terug of zorgt voor een passend alternatief. Een uitkeringsvatbare situatie wordt beëindigd zodra dit kan. Vaak wanneer alle reizen die al in uitvoering waren zijn aangepast.

Overigens zijn bovengenoemde regelingen alleen van toepassing voor wie heeft geboekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Bekijk hier de veelgestelde vragen op de website van het Calamiteitenfonds.

“De ANVR reisorganisaties kunnen weer aan de bak. Goed dat we in Nederland de repatriëring goed hebben geregeld met ons Calamiteitenfonds. Slecht en triest voor de bestemming Sri Lanka natuurlijk!”, zo laat ANVR-directeur Frank Oostdam op Twitter weten.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sri Lanka gewijzigd naar oranje. Daarmee wordt geadviseerd om alleen wanneer het echt noodzakelijk is af te reizen naar het land dat Eerste Paasdag door meerdere aanslagen werd getroffen. Het ministerie laat weten dat er nieuwe berichten zijn dat het risico op vervolgaanslagen door voortvluchtige terroristen groot is. Ook houdt men rekening met religieuze wraakacties. De veiligheidssituatie in het gehele land is onvoorspelbaar en onzeker.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] Repatriëring Nederlandse toeristen uit Sri Lanka […]

Vorige bericht

Reisadvies Sri Lanka naar oranje: alleen noodzakelijke reizen

Volgende bericht

Parkeerprijzen regionale luchthavens fors gestegen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.