Nieuws

Reisadvies Tunesië ongewijzigd na aanslagen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken past het reisadvies voor Tunesië vooralsnog niet aan naar aanleiding van de aanslagen die vandaag plaatsvonden in Tunesië, maar attendeert Nederlandse reizigers in het land er in een update die vanmiddag is geplaatst op om contact te houden met reisorganisatie en/of familie.

‘Er zijn berichten over aanslagen in de hoofdstad Tunis. Bent u in Tunis? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Bent u in Tunis met een georganiseerde reis? Houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ’, zo laat het ministerie weten op haar website.

Het reisadvies naar Tunesië werd in april vorig jaar verder versoepeld. Waar de populaire kuststrook van het mediterrane land sinds 2017 al weer op veilig stond, geldt sinds ruim een jaar voor vrijwel het gehele centrale en noordelijke binnenland de veilige adviescode geel. Dat is ook vandaag de dag nog het geval. De aanslagen van vandaag waren zeer waarschijnlijk niet gericht tegen toeristen, maar vonden plaats bij een politieauto en een gebouw van de veiligheidsinstellingen van het land. Over enkele maanden vinden er verkiezingen plaats in Tunesië.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. 1 juli 2019 at 09:22

    […] andere haven” wordt bedoeld een haven in het in burgeroorlog verkerende Libië en het momenteel onrustige Tunesië (houd contact met je familie als je er toch heen wil), waar de autoriteiten weigeren 75 […]

Vorige bericht

Bonanza & Friends Event van Riks de Jong groot succes

Volgende bericht

Even binnenkijken bij Fly to the West tijdens roadshow

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.