Nu de bestemming van het ANVR-Congres 2018 bekend is, begint het idee van een Reisagenten-Congres weer op te borrelen. Een gedachtenspinsel…

Uiteraard weet ik dat het ANVR-Congres ook voor reisagenten is bedoeld, maar echt veel retailers gaan er in verhouding de afgelopen jaren niet mee wanneer je de deelnemerslijsten erop naslaat.

Aan de prijs en het programma zou dat niet moeten liggen volgens velen, dus misschien is de behoefte bij reisagenten wel heel klein om een eigen congres te hebben?

Toch werd er bij een rondvraag onder reisagenten tijdens de TravelPro Dinner Workshops enthousiast gereageerd op de vraag of zij een Reisagenten-Congres zouden bezoeken.

Kees Kooijmans opperde rondom het congres in Sevilla al het idee om een congres op en rondom Rotterdam The Hague Airport te organiseren, inclusief (bijvoorbeeld) Transavia-vlucht.

In principe hoeft die vlucht er wat mij betreft niet per se bij, maar aan de andere kant lijkt een vlucht er een beetje bij te horen. Voor ’24-uur-bezoekjes’ is menigeen wel te porren. Andere opties? Een treinritje naar Brussel, Londen of Parijs? Of gewoon op locatie (met goed terras) blijven?

Benieuwd hoeveel retailers er openstaan voor het idee van een Reisagenten-Congres, want er moet wel tijd worden gevonden om een dergelijk twee- of driedaags evenement te bezoeken.

En wat bespreek je? Op zich valt er genoeg te ‘bespreken’, maar wie is er mans genoeg om voor een congreszaal vol reisagenten de discussie aan te gaan? Daarnaast moeten er uiteraard interessante sprekers worden gevonden, waarvoor men van heinde en verre richting naar het congres komt. En wat wil je voor een dergelijk congres betalen?

Daar komt bij kijken dat het op het moment allemaal zo goed draait, dat die tijd er misschien wel helemaal niet is. Evenementen bezoeken, eigen Vakantiebeurzen voorbereiden, koopavonden draaien, werken in de weekenden, studiereizen, reisvoorstellen maken en oh ja, nog een eigen sociaal leven.

Laat de directie en/of management maar drie tot vier dagen netwerken en zich inspireren via sprekers op het ANVR-Congres? Of is er écht behoefte aan een Reisagenten-Congres? Benieuwd naar jullie reacties/suggesties!

Arjen Lutgendorff
arjen@travelpro.nl