CoronavirusNieuws

Reizigers balen van ‘coulance’ Transavia

Deel dit artikel

Waar KLM coulant is naar reizigers die hun ticket willen omboeken, treft Transavia nog geen maatregelen op bestemmingen waar de airline nog heen vliegt. Zo valt op te maken uit de reacties van de airline op social media. “Omdat we er nog heen vliegen treffen wij nog geen maatregelen”, zo laat de airline weten op social media en haar website.

KLM geeft op haar website aan dat wie al reisplannen heeft of bijvoorbeeld twijfelt aan het door laten gaan van een reis, zijn/haar ticket tijdelijk zonder wijzigingskosten mag wijzigen of een tegoedbon kan aanvragen. “Omdat we willen dat u uw volgende reis boekt met minimale stress, garanderen we dat u uw boeking zonder extra kosten kunt wijzigen, ongeacht de bestemming. Als u overstapt op een hoger tarieftype, moet u het tariefverschil betalen.”

Transavia biedt op haar website daarentegen alleen regelingen voor haar vluchten naar Italië. “Voor andere bestemmingen is er nu nog geen aanleiding om vluchten te annuleren. Verandert de situatie, bijvoorbeeld als BuZa een negatief reisadvies afgeeft, dan bekijken we dit opnieuw”, aldus Transavia.

Op social media laat een reizigster weten een vliegticket te hebben voor Eilat, maar nog niks te hebben gehoord van Transavia. De airline reageert op de vraag met: “Je kan je boeking annuleren, maar wij betalen niets terug. Het bedrag kan je dan terugvragen bij je reisverzekering. Je kan ook omboeken, dit kost 50 euro per persoon per enkele reis, plus het eventuele tariefverschil.” De reizigster reageert furieus: “Hoezo moet ik daarvoor betalen? Ik kan het land niet naar binnen?! Dan lijkt het me dat het kosteloos om geboekt kan worden. Hier kan ik toch niets aan doen? We gaan met ons gezin, vijf personen, dat word een lekker kosten plaatje dan.”

Een andere reiziger laat weten: “Jammer! Begin april zou ik samen met mijn moeder afreizen naar Tel Aviv, maar zoals het er nu op lijkt gaat dit niet door. Transavia beweegt helaas op geen enkele manier mee en biedt niet eens de optie aan om gratis om te boeken. Zonde, gemiste kans!” TravelPro is in afwachting van een reactie van Transavia.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Frieda
    12 maart 2020 at 11:02

    Wij zouden morgen naar pisa vliegen, zoals bekend is er een negatieve reisadvies afgegeven voor heel Italië ( vakantieganger komen land niet in) transavia vliegt vrolijk door naar Italië en op hun site kun je daarheen zelf nog boeken. Enige wat zij ins aanbieden is bestemming gratis omboeken naar Kopenhagen of Barcelona! Dit is voor ons absoluut niet aantrekkelijk want in beide landen zijn we vorig jaar al geweest. Verder zeggen ze, annuleer het maar, maar de kosten zijn voor jullie zelf en geef het maar door aan de verzekering. Dit is natuurlijk te belachelijk voor woorden. Bij een negatieve reisadvies dient transavia zich daar aan te houden en met meer komen dan alleen omboeken

Vorige bericht

ANVR: veel belangstelling voor verzekering tegen calamiteiten

Volgende bericht

Eensgezindheid en heldere communicatie gewenst in plaats van ongenuanceerd commentaar

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.