NieuwsThomas Cook

SGR: dit is niet toegestaan!

Deel dit artikel

SGR constateert dat er klanten zijn die een TC-reis hebben geboekt bij bijvoorbeeld reisagent A, een nieuwe boeking doen bij reisagent B, waarbij reisagent B de reeds betaalde reissom verrekent met de nieuwe reissom en namens de klant een verzoek indient bij SGR tot uitbetaling van de eerder geboekte TC-reis. Dit is niet toegestaan! Dit laat de ANVR via haar website aan haar leden weten.

Reisagenten kunnen alléén de reissom van hun eigen klanten verrekenen en van klanten die hebben geboekt op neckermann.nl. De SGR-regels geven duidelijk aan dat de klant (bij faillissement van de touroperator) zich moeten wenden tot de doorverkoper waar de oorspronkelijke boeking is gemaakt teneinde aanspraak op uitkering te kunnen maken. Alleen Reisagent A kan dus een claim indienen en de TC-boeking verrekenen met een nieuwe reis.

Een klant kan uiteraard wél een nieuwe reis boeken bij Reisbureau B, maar met betaling van de nieuwe reissom. Bij reisbureau A moet restitutie van de TC-reissom worden gevraagd; reisbureau B kan niet bij SGR claimen.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. De Schutter
    29 september 2019 at 15:45

    Heb reis geboekt bij TravelBird in september 2018 betaald voor te vertrekken met auto 270 euro in december 4 dagen op 31 oktober gaat TravelBird falliet, dus claim indienen nu eind september 2019 nog steeds geen euro gezien.na verschillende keren gemaild te hebben, antwoord is in behandeling???
    Dus goede moed voor de gedupeerden travel Thomas cook reizigers.

Vorige bericht

Erik van der Waard bij KASSA over Thomas Cook

Volgende bericht

Thomas Cook Scandinavië verder als Vinggruppen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.