Als gevolg van de wereldwijde Coronabestrijding en de opeenvolgende maatregelen van de autoriteiten, heeft Sunweb Group besloten om alle vlieg- en wintersportvakanties met vertrek tot en met 31 maart 2020 (en tot en met 17 april 2020 voor Turkije) te annuleren. Voor alle vakanties met vertrek vanaf 1 april 2020 (en vanaf 18 april 2020 voor Turkije) blijft alles vooralsnog ongewijzigd. Sunweb Group volgt hierin de adviezen van de autoriteiten op.

Alle Sunweb Group-reizigers die nu op vakantie zijn, reizen vooralsnog terug naar Nederland op hun reguliere vluchtdatum. Dit is niet het geval wanneer bestemmingen hun grenzen sluiten, zoals op dit moment bijvoorbeeld het geval is in Marokko. Samen met zowel lokale als internationale autoriteiten en airline-partners wil Sunweb Group hun klanten zo snel mogelijk weer op Nederlandse bodem krijgen. Corendon besloot vanmiddag te stoppen met het uitvoeren van vakanties.

Reizigers zijn geld niet kwijt
Sunweb Group informeert momenteel alle betrokken klanten via mail, sms en telefoon over het feit dat hun vakantie uit voorzorg wordt geannuleerd. Reizigers zijn hun geld niet kwijt: de exacte waarde van de vakantie ontvangen zij als tegoed voor een volgende vakantie naar een bestemming naar keuze. Dit geldt voor zowel vlieg- als wintersportvakanties.

Mattijs ten Brink (CEO Sunweb Group), die vorige week bij BNR Radio nog met Elske Doets (Jan Doets America Tours) riep dat het Calamiteitenfonds een draak van een regeling is, licht toe: “We staan voor een groot dilemma. Enerzijds willen we dat onze klanten genieten van hun welverdiende vakantie, anderzijds moeten we onze verantwoordelijkheid nemen om klanten te beschermen waar mogelijk. Kijkend naar de laatste ontwikkelingen en opeenstapeling van maatregelen – sommige dubbelzinnig en niet goed doordacht – moeten wij duidelijkheid scheppen voor onze klanten. We kunnen hen niet langer een zorgeloos verblijf noch een veilige terugkeer garanderen zonder maatregelen te nemen, en willen massale evacuaties vermijden. De veiligheid en het welzijn van onze reizigers is onze grootste prioriteit.” Onder Sunweb Group vallen de merken Sunweb, Eliza was here, Primavera, Gogo, Beachmasters, Husk, Bizztravel, Skistuds, Skikot, Snowblend, Écart en Odyssee.