De Duitse Thomas Cook-bedrijven hebben op 25 september 2019 een faillissement aangevraagd. Aanvankelijk zullen faillissementsaanvragen worden ingediend voor Thomas Cook GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH en Bucher Reisen & Öger Tours GmbH. Of verdere bedrijven hierdoor worden getroffen, zal de komende dagen worden onderzocht en in overleg met de voorlopige curator worden besloten, dat staat in een statement op Duitse site van Thomas Cook.

De reguliere activiteiten zijn gesloten, elke verkoop van reizen uit de portefeuille van de Thomas Cook-organisatoren is gestopt. Deze omvatten Thomas Cook Signature, Neckermann Reisen, Bucher Reisen, Öger Tours en Air Marin. Thomas Cook Duitsland is in gesprek met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de reisverzekeraar en andere partners, met als doel een ordelijke repatriëring van de klanten te bieden. Ook de Poolse dochter, Neckermann Polska, heeft faillissement aangevraagd.

Gisteravond werd bekend dat luchtvaartmaatschappij Condor een overbruggingskrediet van 380 miljoen euro heeft gekregen. Ook Thomas Cook Duitsland had een overbruggingskrediet gevraagd van de Duitse regering, maar nog niet gekregen.