Thomas Cook heeft aangekondigd dat het een Cook’s Club en een Casa Cook gaat openen in El Gouna (Egypte). De Cook’s Club, die in augustus wordt geopend, is de zesde Cook’s Club die dit jaar wordt geopend nadat eerder hotels werden geopend in Turkije, Spanje, Griekenland en Bulgarije. De Casa Cook, die wordt geopend in oktober, is het vijfde Casa Cook naast hotels in Griekenland en Spanje.

Cook’s Club El Gouna zal richt zich op de nieuwe generatie reizigers met een modern design, goed eten en drinken en een DJ bij het zwembad en, volgens de touroperator, tegen een betaalbare prijs. Het hotel biedt 144 kamers, is gebouwd langs een zoutwaterlagune, ligt op een steenworp afstand van het centrum en op korte loopafstand van het strand.

Het hart van Cook’s Club El Gouna is de Cantina waar gerechten van over de hele wereld verkrijgbaar zijn. Van Aziatische tot veganistische gerechten en lokale specialiteiten. Naast het zwembad ligt de bar van Captain Cook, waar overdag hapjes en een scala aan cocktails worden verkocht.

Lees verder onder de foto.

Artist impression Cook’s Club El Gouna.

Casa Cook El Gouna is na de opening van Casa Cook Chania het tweede Casa Cook dat zich richt op gezinnen met onder andere een kinderclub. Het nieuw gebouwde hotel met 100 kamers heeft een Arabisch ontwerp en interieur en is gelegen tussen de woestijnduinen en omringd door palmbomen. De Beach Club van het hotel, met bar en restaurant, is de hele dag open en biedt een panoramisch uitzicht op de lagune en de Rode Zee. Gasten kunnen hun dagen doorbrengen aan het zwembad, genieten van de spa, archeologische schatten in de omgeving Touof Tour Operating).

“Egypte is erg populair bij onze Thomas Cook Group-klanten met reserveringen die 15% hoger zijn voor zomer 2019 en 57% voor winter 2019/20, vergeleken met vorig jaar. Onze nieuwe Cook’s Club en Casa Cook zijn een geweldige aanvulling op ons vakantieaanbod en zijn aantrekkelijk voor golfers en watersportliefhebbers, evenals voor degenen die op zoek zijn naar zon in de winter”, aldus Will Waggott (Chef Touroperating). In juli staat de opening van een Casa Cook op Ibiza op de planning en in de winter van 2019 de opening van de eerste Casa Cook buiten Europa op Mauritius.