CoronavirusNieuws

Turkije: tienduizenden Russische vakantiegangers en capaciteitsverhoging SunExpress vanuit Duitsland

Deel dit artikel

Meer dan 23.000 Russische toeristen arriveerden in Antalya op 10 augustus jl., de eerste dag van de hervatting van vluchten vanuit Moskou na een onderbreking van vijf maanden door het coronavirus. In totaal kwamen er 80 vluchten aan op de luchthaven. Tegelijkertijd verhoogt SunExpress haar capaciteit vanuit Duitsland naar Turkije. Voor Nederlanders blijft het reisadvies ‘alleen noodzakelijke reizen’.

“Turkije zal een van de belangrijkste landen zijn waar Russen op vakantie gaan”, zo liet Maya Lomidze, voorzitter van de Vereniging van Russische Touroperators (ATOR). Turkije stond op de eerste plaats van landen die vorig jaar door Russen werden bezocht. Antalya bood onderdak aan meer dan 5,5 miljoen Russen in 2019.

Corendon liet vorige week nog weten haar Turkije-vakanties uit te stellen naar in ieder geval 26 augustus. TravelPro deed rondvraag onder Turkije-specialisten. Lees hier de reacties in de nieuwste uitgave. Voor Nederlanders is het reisadvies voor Turkije nog steeds oranje (alleen noodzakelijke reizen). Ondertussen verhoogt SunExpress, SunExpress, een joint venture van Turkish Airlines en Lufthansa, deze maand haar capaciteit met 15% op vluchten naar Antalya en 20% op vluchten naar Izmir. De airline doet dit nadat Duitsland vorige week heeft besloten om reiswaarschuwingen voor de Turkse vakantieoorden Antalya, Izmir, Muğla (inclusief Fethiye) en Aydın op te heffen.

Turkish Airlines en Pegasus Airlines behoren tot de maatschappijen die vluchten vanuit Rusland naar Antalya, Dalaman en Bodrum verzorgen. De voorzitter van de Professional Hoteliers ‘Association (POYD) Ülkay Atmaca dat het grote aantal aankomsten uit Rusland op maandag een succesvolle start betekende van het zomerseizoen voor Antalya. Atmaca merkte op dat de industrie de vruchten begint te zien van de gezondheidsmaatregelen die zijn genomen tegen de COVID-19-pandemie, waarbij steeds meer toeristen Antalya kiezen als hun veilige vakantiebestemming.

Turkije heeft onlangs het Safe Tourism Certification Program geïntroduceerd, gelanceerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Cultuur en Toerisme en het ministerie van Transport. De regeling omvat een breed scala aan veiligheidsmaatregelen met betrekking tot vervoer, accommodatie en de gezondheid en veiligheid van zowel toeristen als horecamedewerkers.


Deel dit artikel

6 Reacties

 1. C.Groot
  14 augustus 2020 at 22:54

  Helemaal met jullie eens! De Grieken zijn in ieder geval blij dat ze weg zijn van de eilanden. Dachten de boek daar ook wel ff te regelen! Zijn echt niet vriendelijk. Op Kreta heb ik ook meegemaakt dat ze het eten bijna niet aanroeren en alles op de tafel achterlaten. Wist niet wat ik zag.

 2. Harold
  14 augustus 2020 at 19:18

  Fijn voor de toch al rijke hotel eigenaren. Alles erom heen heeft er helemaal niks aan.

 3. Luc
  13 augustus 2020 at 20:12

  Als je weet dat de Russen daar het gebied overspoelen met hun arrogante gedrag, hoe kun je dan nog leuk van je vakantie genieten! En natuurlijk “all inclusief”…
  Turkije heeft zoveel meer te bieden! Jammer dat toeristen dat niet zien!

 4. Lucie
  12 augustus 2020 at 20:49

  Dit gaat corendon heel veel klanten kosten ,
  Het braafste kindje uit de klas , ook al ligt het aan peppie en kokkie de 2 clowns van nederland rutte en de jong

 5. 12 augustus 2020 at 13:53

  Waarom geef nederland geen vrijwaring voor turkije. Het is daar beter geregeld dan hier.

  • Hajé van der Weide
   12 augustus 2020 at 19:12

   Aan de zuidkust nu nog wel ja. Wat denk je dat er gebeurd als de toeristen het gebied weer overnemen? Kijk naar Griekenland, in 3 weken een verdubbeling van het totaal aantal besmettingen. En nu er alleen eergisteren al 10.000 Russen zijn ingevlogen die het sowieso niet zo nauw nemen met regels kun je er letterlijk op wachten dat het diepdonkerrood wordt

Vorige bericht

TUI en Corendon: gratis pcr-test voor vakantiegangers naar Griekenland

Volgende bericht

Boosten Reizen kiest voor 1TIS als automatiseringspartner

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.