Transavia gaat met ingang van de zomer 2020 vliegen vanaf Brussels Airport. “De bestemmingen die we gaan aanbieden gaan we volgende week bekendmaken”, zo laat een woordvoerder weten aan TravelPro.

“We hebben onderzoek gedaan of er interesse is in vluchten vanaf Brussels Airport en die interesse is er absoluut. Ook onder onze bestaande Nederlandse partners, waarvan er zeker gaan inhaken op ons aanbod vanaf de Belgische luchthaven.”

Op dit moment vliegt Transavia vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague, maar krapte op deze luchthavens en het uitstel van de opening van Lelystad Airport ‘dwingt’ de airline om meer over de grens te kijken naar mogelijkheden. “We vliegen nog wel vanaf Groningen en Maastricht houden we zeker in gedachten. Een groter aanbod, zoals we dat vanaf Brussels gaan aanbieden, is geen optie voor deze twee luchthavens.”

Over Groningen laat de woordvoerder weten dat de catchment area een stuk kleiner is. “We willen heel graag, maar we krijgen de toestellen er niet vol wanneer touroperators er niet mee doen. Maastricht houden we nog steeds als optie open.” Groningen zag eerder dit jaar Nordica stoppen met het vliegen op Kopenhagen en München en Stobart Air verminderde het aantal vluchten naar London Southend.

Op de vraag of er in België ook is gekeken naar de luchthaven van Antwerpen laat de woordvoerder aan TravelPro weten: “Nee, er is specifiek naar Brussel gekeken. De markt wordt natuurlijk wel continu in de gaten gehouden. Daarnaast wisten we al dat veel Belgen met ons vliegen vanaf Eindhoven Airport en Rotterdam. Er zijn ook veel mensen in Zuid-Nederland die vanaf Brussels vliegen.”

“We kijken altijd heel breed, maar op dit moment gaat er niks vanaf de Duitse luchthavens net over de grens gebeuren”, zo laat de woordvoerder desgevraagd weten. “We richten ons wel echt op de Nederlandse markt en de luchthavens die in Nederland en er vlak omheen liggen. Daarvan biedt Brussels volgens ons de beste kansen.”