Triton, de internationale beleggingsonderneming die eind vorig jaar Sunweb en dit voorjaar Corendon overnam, heeft een kantoor aan de Zuidas in Amsterdam geopend om haar activiteiten in de Benelux te versterken. Beleggingsadviesprofessional Koos van de Linde heeft zich onlangs bij Triton gevoegd om een ​​lokaal team in de regio op te bouwen.

Het Financieel Dagblad meldt dat de Nederlander Luc Hendriks het initiatief nam voor de oprichting van de tak in de Benelux. Hendriks was, zo schrijft de krant, tevens een van de drijvende krachten achter de overname door Triton van Sunweb. “We zijn erg blij dat Joost Romeijn van Sunweb betrokken blijft, ook als minderheidsaandeelhouder. Hij is van grote waarde, want hij heeft natuurlijk zijn levenswerk aan ons verkocht”, zo laat Hendriks weten. Met de overname van Sunweb en Corendon en de interesse in onderdelen van Thomas Cook worden volgens het FD de contouren van een nieuwe Europese reisgigant zichtbaar.

“De opening van ons nieuwe kantoor in Amsterdam is een verdere stap in de richting van versterking van onze Europese aanwezigheid, aangezien de Benelux een kernregio voor Triton is geworden. In navolging van hun buy and build-strategie investeren de Triton-fondsen in bedrijven met het potentieel om duurzame waarde op lange termijn te creëren door veranderende economische cycli in de industriële, zakelijke dienstverlening, consumenten- en gezondheidssector”, aldus Peder Prahl (Managing Partner).

“De Benelux is een interessante markt waar Triton-fondsen al aanzienlijke investeringen hebben gedaan, naast een sterke pijplijn van potentiële investeringen. We zijn blij dat Koos van de Linde ons team heeft versterkt. Hij brengt aanzienlijke sectorexpertise en knowhow van de lokale markt met zich mee en kan ons goed ondersteunen en helpen bij het opbouwen van een lokaal team”, aldus Luc Hendriks (Senior Industry Expert & Operating Partner).

De Triton-fondsen hebben meer dan 70 investeringen gedaan en meer dan 260 add-on-acquisities ondersteund sinds 1999 in de Duitstalige landen, de Noordse landen, de Benelux, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Triton Advisers (Nederland) is gevestigd in het ITO-gebouw, Gustav Mahlerplein 28,1082 MA Amsterdam.