TUI Nederland heeft een aantal domeinnamen en klantendatabases uit de boedel van het faillissement van Thomas Cook Nederland overgenomen.

Nadat het faillissement van Thomas Cook Nederland was uitgesproken, heeft de curator met diverse partijen bekeken welke zaken uit de boedel verkocht konden worden. TUI Nederland was één van de belangstellenden en heeft een aantal domeinnamen (neckermann.nl en vrijuit.nl) en klantendatabases overgenomen.

De koopovereenkomst tussen TUI en de curator is afgerond. De volgende stap is een goedkeuring van de transactie door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het dossier is inmiddels ingediend bij de ACM en in onderzoek. Aan de klanten uit de databases zal via een zogenaamde dubbele ‘opt in’ gevraagd worden of zij het goed vinden door TUI via email te worden benaderd.

Toen Thomas Cook Nederland op 24 september jl. het financieel onvermogen meldde bij Stichting Garantiefond Reisgelden (SGR), waren er ongeveer 10.000 reizigers nog op hun vakantiebestemming. De SGR heeft TUI Nederland, maar ook andere ANVR-reisbureaus, daarbij ingeschakeld, gezien haar wereldwijde vertegenwoordiging op de vakantiebestemmingen. Veruit de meeste reizigers hebben hun vakantie kunnen afmaken als gepland. Ook in andere Europese landen is Thomas Cook inmiddels in faillissement geraakt en worden delen uit de boedel verkocht. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België zijn tot op heden voornamelijk reisbureaus overgenomen uit de boedel van Thomas Cook. In Nederland beschikte Thomas Cook al sinds 2011 niet meer over eigen reisbureaus.