CoronavirusNieuws

Turkije verscherpt toegangsregels om coronavirus

Het Turkse Ministerie van Gezondheid heeft bepaald dat vakantiegangers die zich de laatste veertien dagen hebben bevonden in China, Iran, Irak, Italië en Zuid-Korea het land de komende tijd niet in mogen.

Reisorganisatoren die Turkije aanbieden hebben bericht gekregen vanuit het Turks Verkeersbureau. Zij laten weten dat het ministerie van Volksgezondheid van Turkije de strengere grenscontroles heeft ingevoerd en de regels voor binnenkomst heeft gewijzigd om de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) te voorkomen.

Wie reizen naar Turkije heeft verkocht, wordt nadrukkelijk gevraagd om reizigers zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van de nieuwe maatregel. Overigens is Turkije niet het enige land dat deze regel heeft ingevoerd.

Riks de Jong deelde het bericht op zijn Facebook-pagina en laat zijn klanten weten hen op de hoogte te houden in hoeverre de regel op hun boeking van toepassing is.

Op de vraag of hij denkt dat de regel van invloed zal zijn op de Turkije-boekingen, laat hij weten: “Als we er vanaf het begin over blijven publiceren, tot in detail, dan misschien wel. Het aantal mensen waarop dit van toepassing is, is zeer gering. Hoe eerder we duidelijk zijn, hoe minder invloed het heeft.”

Daarnaast werkt het volgens De Jong positief om vooral ook te benadrukken dat er nog niemand het coronavirus heeft en/of heeft opgelopen in Turkije.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. 19 maart 2020 at 14:15

    niet goed((((

Vorige bericht

Uitstel leidt niet tot afstel, acute problemen en hopen dat realisme zegeviert

Volgende bericht

Breaking - Flybe definitief failliet: coronavirus gaf laatste zet

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.