CoronavirusNieuws

Uitschrijven reisvouchers met SGR-dekking blijft mogelijk tot 1 september

Het blijft mogelijk reisvouchers met SGR-dekking uit te schrijven tot 1 september, dat heeft TravelPro uit betrouwbare bron begrepen. Verder is er overleg met de overheid om de vouchers uit de markt te kopen met daarin verwerkt een schadeloosstelling van de touroperators, zodat ze niet failliet gaan en op lange termijn kunnen overleven aangezien niemand erop zit te wachten dat de reisbranche omvalt.

Het kabinet gaat per 1 juni 2020 het fonds van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) versterken met een leningsfaciliteit van 150 miljoen euro, zodat consumenten zeker weten dat zij financieel geen risico lopen bij het accepteren van een reisvoucher met deze dekking. Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vandaag aan de Tweede Kamer.
Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “De coronacrisis raakt ons allemaal, ook onze vrije tijd: die vakantie die al geboekt en betaald was, kon opeens niet doorgaan. Dat is niet alleen vervelend voor al die consumenten, ook de reisorganisaties hebben het zwaar. Daarom doen we als kabinet een beroep om, als het financieel kan, reisvouchers te accepteren. Consumenten moeten wel zeker weten dat de vouchers met SGR-dekking ook doen wat ze beloven, namelijk bescherming bieden bij faillissement van de reisaanbieder. Daarom versterken we het garantiefonds SGR, zodat de voucherregeling voor consumenten aantrekkelijk blijft. En buiten kijf staat dat consumenten natuurlijk recht blijven hebben op terugbetaling.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. willem
    29 mei 2020 at 15:56 — Beantwoorden

    Netjes geregeld zo, als de reisbranche nu ook stopt met alle nare upselling praktijken en beperkingen rondom vouchers dan wil ik best een voucher accepteren. Ik snap trouwens niet dat de ANVR en SGR daaraan geen voorwaarden stellen, dat is toch heel belangrijk voor het vertrouwen van klanten. Jammer dat de ACM hiervoor nodig is, daar laat de reisbranche toch echt steken vallen.
    Nog een tip voor de overheid bij het uit de markt kopen van de vouchers. Doe dat alleen bij die reisorganisaties die tijdens de crisis de telefoon bleven opnemen en klanten probeerden te helpen. Clubs als cheaptickets etc. verdienen geen hulp met belastinggeld. Die kunnen beter z.s.m. verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Kabinet verstrekt SGR lening van €150 miljoen voor voucher

Volgende bericht

Reactie ANVR op verlenging SGR-voucher

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.