CoronavirusNieuws

Uitstel van betaling mogelijk voor ondernemers en ZRA’s

Deel dit artikel

Het is mogelijk om uitstel van betaling van belasting aan te vragen indien je als ondernemer in betalingsproblemen komt door de gevolgen van het coronavirus. Zodra je aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen kan je de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kan je de te betalen voorlopige aanslag aanpassen, laat de ANVR weten op haar website.

ANVR: “​Je kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonbelasting bijzonder uitstel van betaling aanvragen. De procedure hiervoor kan je vinden op: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/uitstel-betaling-gevolgen-coronavirus

Verklaring
Bij het aanvragen dient het bedrijf binnen twee weken een verklaring van een deskundige aan te leveren. Deze deskundige kan ook een branche-organisatie zijn. Door de ANVR zal een (standaard) verklaring worden opgesteld die u kunt gebruiken. De ANVR komt hier later deze week op terug.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] werd er gemeld dat het mogelijk is om uitstel van betaling van belasting aan te vragen indien je als ondernemer in betalingsproblemen komt door de gevolgen […]

Vorige bericht

"Pardon? ZRA's pakken straks ook de hernieuwde omzet door service, informatie en inzet"

Volgende bericht

'Repatriëring 30.000 TUI/Kras-reizigers is een zeer uitdagende logistieke operatie'

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.