CoronavirusNieuws

Verruiming van uitstel tot betaling belasting voor ondernemers

Deel dit artikel

Bij de Belastingdienst is in het kader van de corona-uitbraak het mogelijk bijzonder uitstel van betaling te krijgen. Voor de eerste drie maanden is daar ook geen verklaring van de ANVR nodig. De ANVR schort daarom het uitgeven van dit soort verklaringen op dit moment even op, dat laten de ANVR weten op de website.

Eerder werd er gemeld dat het mogelijk is om uitstel van betaling van belasting aan te vragen indien je als ondernemer in betalingsproblemen komt door de gevolgen van het coronavirus. Bij het aanvragen zou het bedrijf binnen twee weken een verklaring van b.v. zijn branche-organisaties (jouw ANVR) kunnen voegen. Inmiddels is deze regeling aangepast door de overheid. Reisondernemers inclusief ZZP’ers zoals ZRA’s kunnen vragen om bijzonder uitstel van betaling. Dit kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Let wel: wanneer je  aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, kan je het uitstel aanvragen. Dit kan door een brief te sturen naar de belastingdienst waarin je uitstel van betaling vraagt en aangeeft dat je door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Je krijgt automatisch drie maanden uitstel van betaling.

Verklaring
ANVR: “Wil je een periode langer dan drie maanden, dan is een verklaring van een derde deskundige (zoals je branche-organisatie) nodig, maar voorlopig hoef je die de eerste drie maanden niet aan te leveren. Meer informatie tref je aan op de website van de Belastingdienst specifiek met betrekking tot coronavirus. Aangezien je een verklaring voorlopig in de eerste drie maanden nog niet hoeft aan te leveren, stellen we het evt. afgeven van verklaringen door de ANVR op dit moment even uit.”

Zelf eenvoudig een website maken met Simpsite: Geen ingewikkelde functies of opties, een professionele site kan helemaal gratis gemaakt worden!

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

FNV en Transavia bereiken akkoord over baangarantie

Volgende bericht

TUI: "In kaart brengen waar mensen zitten en in welke situatie zij verkeren"

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.