Vacansoleil heeft vandaag surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank Oost-Brabant. Een bewindvoerder kijkt samen met het management naar toekomstmogelijkheden voor de activiteiten van Vacansoleil.

Vacansoleil stond in de afgelopen periode onder zware druk, laat de touroperator voor campingvakanties weten. Vanuit het verleden heeft het bedrijf een hoge schuldenlast. Daarnaast zakte tijdens de coronapandemie de verkoop van campingvakanties in en moest extra financiering worden aangetrokken. Door een combinatie van gestegen rente, hoge aflossingslasten en de hoge inflatie is Vacansoleil nu in de problemen gekomen.

In de afgelopen jaren zijn diverse maatregelen genomen om de schuldenlast te reduceren, kosten te verlagen en omzet te verhogen. In de afgelopen periode is ook gezocht naar een mogelijke koper. De onderhandelingen hierover zijn op het laatste moment niet geslaagd. Samen met de bewindvoerders worden verdere opties onderzocht.

Vacansoleil is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in campingvakanties. Per jaar gaan bijna een half miljoen gasten via Vacansoleil op vakantie naar 22 Europese landen. Bij Vacansoleil zijn 300 medewerkers in dienst. Vacansoleil is een volledig Nederlandse onderneming. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven.