Nieuws

Valet Parking bedrijven Schiphol starten petitie

Deel dit artikel

Deze maand kwam het bericht naar buiten dat Schiphol in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en de marechaussee de toenemende drukte bij de luchthaven gaat aanpakken door valet parking te verbieden met ingang van 1 januari aanstaande. Branchevereniging Parkeren Schiphol is daarom een petitie gestart om in gesprek te komen met de gemeente en Schiphol om eerlijke concurrentie te behouden en samen regels op te stellen.

De brancheverenging heeft geconstateerd dat de gemeente en Schiphol zonder nader onderzoek en zonder in gesprek te willen komen met de vele legitieme valet bedrijven een verbod op de diensten wil invoeren vanaf 1 januari 2019. “Veel bedrijven, klanten, reisbureaus en families raken hierdoor gedupeerd als er vanaf 1 januari ineens geen enkele chauffeur of transfer meer is toegestaan op de vertrekhal. Dit raakt ook de reizigers die al weg zijn, daar is een algemeen verbod onredelijk”, aldus de organisatie.

In de algemene verordening van de gemeente Haarlemmermeer staat dat het aanbieden van betaalde diensten op de openbare weg bij de luchthaven verboden is. Volgens een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer moet er snel een einde worden gemaakt aan de drukte op de voorrijwegen. “Het aantal auto’s loopt uit de hand en er vinden veel vaker onveilige situaties, opstoppingen en tal van serieuze incidenten plaats. Hieraan willen we snel een einde maken.”

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Barend de Beer
    1 januari 2019 at 21:05

    Zijn er al boetes uitgedeeld?

Vorige bericht

EURAM: workshop 'wow-effect' op de Vakdag

Volgende bericht

EURAM webinars: Texas en Jamaica

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.