Sunny Cars organiseerde gisteravond een house warming waarvoor het haar partners uitnodigde. De autobroker heeft na tien jaar Hoofddorp verlaten en heeft zich (vooralsnog voor de komende tien jaar) gevestigd in hetzelfde pand als Airtrade in Haarlem.

De brasserie van het Oostpoort Center was goed gevuld met genodigden die middels een ‘roadtrip’ een kijkje kregen op de nieuwe werkvloer van Sunny Cars. “We zaten in een wat oud pand en wat we hier hebben gemaakt met z’n alles is state of the art”, aldus Hans Knottnerus (Managing Director the Netherlands, Belgium & France Sunny Cars) tijdens zijn openingsspeech.

Tijdens zijn speech verwees Knottnerus ook naar het nieuwe boekingsrecord dat Sunny Cars vestigde over het afgelopen boekjaar, waarvoor hij de aanwezige partners bedankte. Als blijvende herinnering kregen zowel Knottnerus als Kai Sannwald (oprichter, eigenaar en CEO van Sunny Cars) een ingelijste foto overhandigd van het allereerste Nederlandse pand van de autobroker in Loosdrecht met daarin verwerkt foto’s van alle Sunny Cars medewerk(st)ers van de afgelopen 25 jaar.

“Ik heb jaren gelobbyd voor het feit dat ik vond dat, na het faillissement van Holiday Cars, wij het niet naar de consument konden maken om geen garantiestelling te hebben. Uiteindelijk hebben we ANVR- en SGR-lid kunnen worden. TravelBird was klant van ons en dankzij SGR en steun van TUI hebben de mensen hun reis nu kunnen vervolgen. Er zijn concurrenten van ons, althans, die zeggen dat ze een concurrent van ons zijn, dat ze hetzelfde product aanbieden. Dat is niet zo, want wij vergoeden de BTW ook zoals het hoort. We hebben een b2b-relatie en dan moet je ook BTW over de commissie afdragen en dat doen we ook. We hebben SGR, we hebben een bankgarantie van € 4,5 miljoen liggen, omdat we vinden dat dat voor jullie geen risicodragende omzet moet zijn. Natuurlijk moet je naar iemand anders kijken wanneer wij geen beschikbaarheid hebben en dat is ook helemaal geen issue, maar vergelijk appels met appels en peren met peren”, aldus Knottnerus.

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en sinds 1995 in Nederland actief in de verkoop van all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Naast Nederland en Duitsland is Sunny Cars actief in België, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland.