CoronavirusNieuws

Noodmaatregelen KLM: Pieter Elbers geeft toelichting

Deel dit artikel

De impact van het coronavirus op de luchtvaart en KLM is enorm en de situatie verandert en verslechtert voortdurend. Met de laatste ontwikkelingen in de VS zijn we in een crisis van ongekende omvang gekomen en het is duidelijk dat KLM ingrijpende maatregelen moet nemen om deze uitzonderlijke situatie het hoofd te bieden.

De luchtvaartmaatschappij gaat onder meer 1.500 tot 2.000 banen schrappen en stoppen met alle opleidingen. Daarnaast wordt er 300 tot 400 miljoen euro geïnvesteerd. Alle grote ict-projecten en huisvestingsprojecten worden uitgesteld.In onderstaande video geeft Pieter Elbers een toelichting op de maatregelen die KLM neemt.

“De situatie verandert per dag en dat maakt het maken van plannen moeilijk”, aldus Elbers. “Iedere dag wordt er een plan gemaakt, maar drie dagen later kan dat weer de vuilnisbak in aangezien er dan weer een nieuwe situatie is met een land dat wordt gesloten bijvoorbeeld. Het is wel belangrijk dat we nu een pakket aan maatregelen gaan nemen. Die maatregelen moeten ervoor gaan zorgen dat we er robuuster voorstaan.”

Elbers wijst erop dat er veilig gewerkt moet worden en dat het  komende tijd ontzettend belangrijk wordt om cash te behouden. De komende periode gaat heel moeilijk worden, alle focus op cash. We moeten ook vooral de rust behouden. De aandelenkoersen zijn een roller coaster. Flexibiliteit is iets belangrijks dat ik met de bonden ga bespreken. We moeten met elkaar de schouders eronder zetten.”

“In televisie interviews kreeg ik de vraag of KLM dit gaat overleven en ja, KLM gaat dit overleven. We moeten er wel samen de schouders onderzetten. Zeker na het inreisverbod is de nood hoog. “Ik denk dat we met een volstrekt onvoorspelbare situatie te maken hebben. Doe mee, zet de schouders eronder, help elkaar, ontzettend veel dank aan iedereen.”

Hier een overzicht van de noodmaatregelen van KLM.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] aan de grond houden en KLM haar volledige Boeing 747-vloot. Dit weekend maakte KLM al eerder noodmaatregelen […]

Vorige bericht

Aruba schrapt vluchten uit Europa

Volgende bericht

Transavia komt met regeling voor omboeken

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.