Qenner heeft nu ook het aanbod van FTI volledig boekbaar binnen het Qenner platform. Qenner-klanten kunnen het aanbod boeken in de B2B omgeving van Qenner (‘TravelDesk’) en via de B2C omgeving (‘Webservices-Qenner’ en ‘Travelpulse’).

Begin dit jaar opende FTI Touristik haar Nederlandse kantoor en service center ‘ams24’ in het Loréal-gebouw te Hoofddorp. Tijdens de openingsborrel liet Ralph Schiller, topman van de Duitse touroperator, weten met het team hard te zullen werken om de verkoop in Nederland te boosten. Dutch Travel Alliance (DTA) sloot bijvoorbeeld al ruim voor het eind van 2017 een deal met FTI.

De FTI GROUP staat met een groot aantal merken en dochterondernemingen naar eigen zeggen op de vierde plaats als grootste reisorganisatie in Europa. Hieronder vallen FTI Touristik en de lastminute-operator 5vorFlug, de autoverhuurder driveFTI, het onlineportal fly.de, het hotelmerk LABRANDA Hotels & Resorts, de grootste Duitse taalreizenoperator LAL Sprachreisen, de Destination Management Company Meeting Point International en de organisator voor veilingen BigXtra. Via de consolidator FTI Ticketshop worden lijnvluchttickets uitgegeven en onder FTI Cruises bundelt de FTI GROUP cruises met het vlaggenschip MS BERLIN. Binnen Duitsland verspreiden zo’n 10.000 partnerbureaus de FTI-producten. Onder de paraplu van TVG Touristik Vertriebsgesellschaft mbH vat de FTI GROUP de franchisesystemen van de merken sonnenklar.TV Reisebüro, 5vorFlug en Flugbörse samen. Andere belangrijke verkoopkanalen zijn het grootste Duitse tv-reisshoppingkanaal sonnenklar.TV en onder andere in de Britse markt de online-B2B-aanbieder voor accommodaties Meeting Youtravel dat gevestigd is in Dubai.

In Oostenrijk heeft FTI Touristik een kantoor in Linz. De dochteronderneming FTI Touristik AG, gevestigd in Basel, treedt op als touroperator in Zwitserland. Sinds 2012 is de Franse touroperator FTI Voyages onderdeel van de FTI GROUP. FTI Reizen is een label van FTI Touristik en sinds 2016 actief op de Nederlandse markt. Het servicecenter erf24, travianet en touristic24 behandelen de talrijke boekingen van de FTI GROUP alsmede externe klanten. De FTI GROUP met hoofdkantoor in München biedt werk aan 7000 medewerkers en bereikte in het boekjaar 2016/2017 een omzet van ongeveer € 3 miljard.