Nieuws

Buitenlandse Zaken past reisadvies Iran aan naar oranje

Deel dit artikel

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Iran aangepast naar oranje. ‘Reis alleen als het noodzakelijk is. De veiligheidssituatie is onvoorspelbaar.’

Het reisadvies werd overigens niet direct na de aanslag op generaal Soleimani en de raketaanvallen door Iran gewijzigd. Later vandaan kwam het er alsnog van.

‘Het ministerie waarschuwt Nederlanders dat de veiligheidssituatie onvoorspelbaar is. ‘Bent u in Iran? Bedenk dan of uw verblijf echt noodzakelijk is. Door de toegenomen spanningen hebben een aantal vliegmaatschappijen vluchten van en naar Iran verminderd of stopgezet.’

Door de toegenomen spanningen zijn er minder vluchten van en naar Iran. Ook KLM liet eerder vandaag weten ervoor te zorgen dat vluchten een andere route zouden nemen.

“Reisadvies Iran aangepast naar oranje. Begrijpelijke beslissing natuurlijk”, zo laat Frank Oostdam (directeur ANVR) via Twitter weten.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Dit zijn de Disney Stars Reporters...

Volgende bericht

Zoover start met verkoop pakketreizen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.