Nieuws

Faillissement voor Tenzing Travel

De verre reizenspecialist, Tenzing Travel, heeft eerder deze week haar faillissement aangevraagd en dat is vandaag (dinsdag 14 juli) goedgekeurd. Hans de Wilde (directeur/eigenaar Tenzing Travel) heeft eerder vandaag zijn 75 medewerkers ingelicht.

De Wilde verwachtte dit jaar zo’n 85-90% minder omzet te draaien, wat staat voor ongeveer €30 miljoen en onderaan de streep een fors verlies oplevert. Daarbij komen de voucherverplichtingen, het ontbreken van de sectorspecifieke steunmaatregelen en de onzekerheid wat verre reizen de komende jaren gaan doen. De Wilde zegt geen andere keuze te hebben gehad. Er zijn verschillende crisisscenario’s uitgewerkt, maar de laatste weken werd duidelijk dat een faillissement onvermijdelijk is.

“Als het te voorkomen was geweest, hadden we het wel gedaan. Bij onze beslissing hebben we niet alleen naar de korte termijn gekeken, maar ook naar de komende jaren. Is het verantwoord ten koste van alles te proberen te overleven?”, aldus De Wilde.

Tenzing Travel realiseerde afgelopen boekjaar een omzet van ruim 34 miljoen euro, met 75 medewerkers. (bron: Top 50 TravMagazine)

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Adrie Groenenberg
    15 juli 2020 at 18:59 — Beantwoorden

    Heel jammer. Altijd fantastisch geholpen voor onze reizen naar Amerika. Sterkte voor de medewerkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Bijna 3.000 bezoekers voor Curaçao in eerste twaalf dagen

Volgende bericht

Reissector in beeld bij minister Wopke Hoekstra

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."