Nieuws

Faillissement voor Tenzing Travel

Deel dit artikel

De verre reizenspecialist, Tenzing Travel, heeft eerder deze week haar faillissement aangevraagd en dat is vandaag (dinsdag 14 juli) goedgekeurd. Hans de Wilde (directeur/eigenaar Tenzing Travel) heeft eerder vandaag zijn 75 medewerkers ingelicht.

De Wilde verwachtte dit jaar zo’n 85-90% minder omzet te draaien, wat staat voor ongeveer €30 miljoen en onderaan de streep een fors verlies oplevert. Daarbij komen de voucherverplichtingen, het ontbreken van de sectorspecifieke steunmaatregelen en de onzekerheid wat verre reizen de komende jaren gaan doen. De Wilde zegt geen andere keuze te hebben gehad. Er zijn verschillende crisisscenario’s uitgewerkt, maar de laatste weken werd duidelijk dat een faillissement onvermijdelijk is.

“Als het te voorkomen was geweest, hadden we het wel gedaan. Bij onze beslissing hebben we niet alleen naar de korte termijn gekeken, maar ook naar de komende jaren. Is het verantwoord ten koste van alles te proberen te overleven?”, aldus De Wilde.

Tenzing Travel realiseerde afgelopen boekjaar een omzet van ruim 34 miljoen euro, met 75 medewerkers. (bron: Top 50 TravMagazine)

Author


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. […] Tenzing Travel klanten die in het bezit zijn van voucher met SGR-garantie ontvangen over een maand een uitnodiging van SGR om een claim in te dienen bij SGR. Klanten die een reis hebben geboekt met een vertrekdatum in 2021 ontvangen uiterlijk media november 2020 informatie van SGR of de reis doorgaat of niet. “Wij verzoeken alle Tenzing Travel klanten vriendelijk om de berichten van SGR rustig af te wachten”, zo laat SGR weten. Wie vragen heeft, kan een mail sturen naar tenzing@sgr.nl. Tenzing Travel ging halverwege juli failliet. […]

  2. Adrie Groenenberg
    15 juli 2020 at 18:59

    Heel jammer. Altijd fantastisch geholpen voor onze reizen naar Amerika. Sterkte voor de medewerkers

Vorige bericht

Bijna 3.000 bezoekers voor Curaçao in eerste twaalf dagen

Volgende bericht

Reissector in beeld bij minister Wopke Hoekstra

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."