Nieuws

Feestelijke eerste vlucht naar IJsland van Voigt Travel en Transavia

Vanochtend zijn de eerste Voigt Travel reizigers vertrokken vanaf Rotterdam/The Hague airport naar Akureyri: de eerste uit een serie van 16 zomervluchten van Transavia naar het noorden van IJsland. De vliegverbinding is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Transavia en Voigt Travel. De luchtvaartmaatschappij voert al jaren vluchten uit naar Fins en Zweeds Lapland en het noorden van Noorwegen voor Voigt Travel. Nu is ook IJsland aan het rijtje van bestemmingen in het poolcirkelgebied toegevoegd.

“Als reisorganisatie willen wij ons blijven onderscheiden”, zegt Cees van den Bosch, managing partner van Voigt Travel die meevloog naar Akureyri. “IJsland is ongekend populair maar vooral als stop-over bestemming en daarmee doe je dit prachtige land tekort. Daarom hebben wij er bewust voor gekozen om de massa te mijden en gekozen voor Akureyri als aanvlieghaven. Het noorden van IJsland is nog ongerept en je vindt er net zoveel watervallen, lavastranden, vulkanen en modderbaden als in het zuidwesten”.

De belangen voor de regio Noord-IJsland zijn groot. Hjalti Páll Þórarinsson, project manager bij Visit North Iceland: “We zijn zeer verheugd om Transavia en Voigt Travel in Noord-IJsland te verwelkomen. Het openen van deze nieuwe toegangspoort via Akureyri Airport, biedt een totaal nieuwe optie voor de nieuwsgierige vakantieganger die naar IJsland wil. Deze wekelijkse vluchten tussen Rotterdam en Akureyri zijn erg belangrijk voor ons om onze bestemming verder te ontwikkelen. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking, waardoor reizigers nu ook de kans krijgen een andere kant van IJsland te zien.“ Charles Verstegen, lead base partner: ”Transavia is sterk op de bekende vakantiebestemmingen in zuidelijk Europa, de regio Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Met deze comfortabele en rechtstreekse vliegverbinding naar Akureyri wordt ook Noord Europa in de zomer bereikbaar vanuit Nederland.”

De passagiers van Voigt Travel, BBI Travel en Transavia werden al bij check-in verrast met een ontbijtvoucher voor een bakje IJslandse Skyr, aangeboden door de luchthaven van Rotterdam. Aan boord was er een traktatie van Transavia en Voigt Travel. Het vliegtuig werd na landing begeleid door waterspuwers en op de luchthaven zelf was een officiële delegatie vanuit IJsland aanwezig voor de ontvangst.

Transavia vliegt deze zomer ook naar het populaire Reykjavik. Vanaf 5 juli biedt Transavia op de maandag, woensdag en vrijdag vluchten aan van Amsterdam Airport Schiphol naar Reykjavik. De meest actuele ticketprijzen en het vluchtschema zijn te vinden op transavia.com.

 

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

KLM: kosteloos omboeken vanwege ov-staking

Volgende bericht

80 vluchten geannuleerd op Schiphol door OV-staking

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."