Nieuws

“Fusie TUI’s creëert grootste reisorganisatie ter wereld”

“Met een fusie van TUI Travel PLC en TUI AG creëren we de grootste leisure reisorganisatie ter wereld”, dat zegt Peter Long, CEO van TUI Travel PLC in een videobericht. Long laat in zijn boodschap weten dat hij overstapt naar het bestuur van het fusiebedrijf waar hij samen met TUI-topman Friedrich Joussen aan de leiding zal staan. In 2016 zal Long voorzitter worden van de raad van commissarissen.

Long, die zegt persoonlijk erg positief tegen de fusie aan te kijken, laat weten dat beide partijen met de fusie kijken naar de toekomst. “Het geeft ons meer mogelijkheden tot exclusieve concepten, we kunnen de hotels beter bezetten en er gaan enorme kostenbesparingen mee gepaard. We creëren een business model voor de komende vijftien jaar.”

TUI Travel PLC ontstond op 3 september 2007 uit een fusie van de toeristische tak van het Duitse TUI AG – waaronder TUI Nederland valt – en het Britse First Choice Holidays PLC. TUI AG heeft 51% van de TUI Travel PLC aandelen in handen en First Choice Holidays PLC 49%. TUI Travel PLC is internationaal marktleider in de reisbranche en het hoofdkantoor is gevestigd in Crawley, nabij Londen. TUI Travel PLC heeft reisorganisaties in 27 landen en voert in totaal meer dan 200 reismerken. Bij TUI Travel PLC werken meer dan 48.000 mensen en verzorgt in 180 landen de vakanties voor ruim 30 miljoen vakantiegangers per jaar die via onder andere bijna 3.600 reisbureaus worden verkocht. Daarnaast heeft TUI Travel PLC een vloot van ruim 140 vliegtuigen, waaronder ook de eigen Arkefly toestellen van TUI Nederland.

TUI AG ontstond nadat Preussag AG, een grote Duitse beursgenoteerde onderneming, het roer omgooit in 1996. Op basis van een toekomstanalyse besluit de staalgigant om haar zware industrie, die verantwoordelijk was voor ruim 80% van de omzet van het totale concern, af te stoten en in plaats daarvan te investeren in industrieën van de toekomst: het toerisme en de containerscheepvaart. De organisatie krijgt voet aan de grond via de al bestaande Duitse reisorganisatie TUI.

TUI heeft in 1989 30% van de aandelen van reisorganisatie Arke overgenomen. In 1995 volgt de resterende 70% en in datzelfde jaar worden ook de aandelen van Holland International overgenomen. Hiermee was TUI Nederland geboren. In 1999 wordt ook Kras ingelijfd. TUI AG neemt ook in veel andere Europese landen in rap tempo bestaande reisorganisaties over en is al snel wereldwijd marktleider met touroperators, airlines en reisbureauketens in meer dan achttien landen, zoals Groot-Brittannië, Frankrijk en China.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Staking cabinepersoneel Lufthansa afgelast

Volgende bericht

Holland International blijft

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.