Nieuws

Google Maps presenteert ‘local guides’ en integratie Translate

Deel dit artikel

Google heeft aangekondigd dat gebruikers van Google Maps binnenkort local guides kunnen vinden via het tabblad ‘For You’. Daarnaast integreert het Translate in Maps waarbij automatisch wordt gedetecteerd of je bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld de uitspraak van een hotel, restaurant of straatnaam.

Middels ‘local guides’ wil Google reizigers inspiratie bieden middels de inmiddels 120 miljoen aangesloten local guides in 24.000 steden. Tijdens haar jaarlijkse ‘Local Guides Summit, Connect Live’, verwelkomde het bedrijf 200 van haar meest betrokken Local Guides die de mogelijkheid kregen om rechtstreeks feedback te geven aan de teams van Google.

Elke maand gebruiken meer dan een miljard mensen Google Maps die volgens de zoekmachine naast het zoeken van de weg op zoek zijn naar ideeën wat zij kunnen doen in de omgeving. Een eerste test met ‘For You’ wordt uitgevoerd in Bangkok, Delhi, Londen, Mexico City, New York, Osaka, San Francisco, São Paulo en Tokio. Door een lokale gids te volgen krijg je aanbevelingen ter inspiratie gepresenteerd in Google Maps.

De Translate integratie in Maps zal via tekst-naar-spraak technologie automatisch detecteren welke taal er op de desbetreffende telefoon wordt gebruikt om te bepalen of er hulp nodig is door middel van een vertaling. Wie zijn telefoon bijvoorbeeld heeft ingesteld op Engels en zich in Tokio bevindt, zal een luidsprekerpictogram te zien krijgen naast de naam en het adres van de plaats waarmee een real-time vertaling verkrijgbaar is. De nieuwe functie zal deze maand worden uitgerold op Android en iOS met ondersteuning voor (vooralsnog) 50 talen.

Google SpeakEasy


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sunparks De Haan aan zee wordt Center Parcs Park De Haan

Volgende bericht

Nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen Brussel en Tirol

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.