Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. kondigde gisteren een belangrijke verandering aan bij Norwegian Cruise Line. Dit gaat om het geplande vertrek van Andy Stuart, President en CEO van NCL, na de lancering van Norwegian Encore. Harry Sommer, momenteel President International Norwegian Cruise Line Holdings, werd aangewezen als Stuart’s opvolger. Stuart treedt op 31 december 2019 af en blijft tot 31 maart 2020 als Senior Advisor bij NCL om te zorgen voor een soepele overgang.

Stuart trad in 1988 in dienst bij NCL en heeft verschillende belangrijke posities vervuld tijdens zijn meer dan drie decennia durende dienstverband, waaronder: President en CEO, Chief Product Officer en Executive Vice President of Marketing, Salas & Passenger Services. Stuart speelde een belangrijke rol in veel van de belangrijkste prestaties van NCL. Eén daarvan was de introductie van het revolutionaire Freestyle Cruising Concept, waarbij gasten de vrijheid krijgen om op elk moment van de dag te dineren bij een van de bekroonde restaurants.

Evolutie
“Ik had alleen maar kunnen dromen over mijn carrière bij Norwegian toen ik in 1988 bij het bedrijf kwam werken en ik heb het geluk dat ik getuige ben geweest van de ongelooflijke evolutie van dit innovatieve merk”, aldus Andy Stuart, President en CEO van Norwegian Cruise Line. “Ik ben vereerd dat ik een rol heb gespeeld in de leiderschapspositie die NCL nu in deze sector bekleedt en ik ben nog steeds trots op de inzet, toewijding en passie van ons team voor het leveren van de best-in-class cruise ervaring. Ik heb nauw samengewerkt met Harry en ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om het roer over te nemen en de reis voor Norwegian Cruise Line voort te zetten.”

Sterke positie
“Andy en ik hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt en ik ben vereerd om in zijn voetsporen te treden en dit innovatieve merk te leiden”, aldus Harry Sommer, International President van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Ik kijk ernaar uit om met al onze fantastische partners wereldwijd samen te werken, de sterke positie die het merk vandaag de dag heeft uit te bouwen en de strategie voor de volgende fase van NCL uit te stippelen.”