Nieuws

Lufthansa wil vliegtuigen airberlin overnemen

Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil ongeveer negentig toestellen van het failliete airberlin overnemen. In totaal beschikt airberlin over 140 vliegtuigen. Daarnaast kijkt Lufthansa naar de overname van routes en medewerkers.

Lufthansa is met name geïnteresseerd in de toestellen om haar budget carrier Eurowings te laten groeien. Daarnaast schijnen ook TUI en Thomas Cook mee te willen profiteren volgens de Duitse media. Enkele maanden geleden waren er nog onderhandelingen over een joint venture tussen TUI fly en Niki. Het doel van de gesprekken tussen de twee bedrijven was om een ​​sterke Europese vakantiemaatschappij te vormen, echter werden deze gesprekken niet voortgezet, nieuwe onderhandelingen zijn niet onwaarschijnlijk.

Ook een deel van de klanten van Thomas Cook Duitsland vliegt met airberlin, Thomas Cook is uiteraard niet van plan deze capaciteit op te geven. Condor zou haar eigen netwerk kunnen vergroten met toestellen en medewerkers van airberlin.

Eerder deze week vroeg airberlin faillissement aan omdat aandeelhouder Etihad geen financiële steun meer zal verlenen aan de luchtvaartmaatschappij. Etihad ziet geen toekomstperspectief meer in de Duitse airline.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Wonderful Indonesia Weeks bij Garuda Indonesia

Volgende bericht

Oad lanceert nieuwe website: oadbus.nl

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.