“Wij hebben ons als ANVR de afgelopen weken zoals vele anderen ook zorgen gemaakt om de positie van KLM en die van Pieter Elbers (president-directeur KLM, red.) in de samenwerking met Air France. Wij hebben dat ook laten weten aan de RVC van de Holding Air France-KLM. Dat maakt dat ik blij ben dat de Nederlandse staat aandeelhouder is geworden in de holding”, zo laat Frank Oostdam (directeur ANVR) desgevraagd weten aan TravelPro in een reactie op het nieuws dat de Nederlandse staat via de aankoop van aandelen een rechtstreeks belang van 12,68% in Air France-KLM heeft verworven.

“Ik denk dat wij als reissector ( zowel business als leisure) blij moeten zijn met dit krachtige statement van het kabinet. Gelet op het belang van een sterke home carrier voor de Nederlandse samenleving, zowel wat betreft economische ontwikkeling als werkgelegenheid en ook in de combinatie met Schiphol als zeer belangrijke internationale luchthaven, is dit een hele belangrijke stap om deze positie ook naar de toekomst toe te handhaven”, aldus Oostdam.

“Ook voor de reissector is deze stap van belang. Als reissector zijn wij zeer gebaat bij een kwalitatief sterk netwerk en bij een hoge mate van connectiviteit. Het Nederlandse aandeelhouderschap zal er zeker toe bijdragen dat dit ook in de toekomst gewaarborgd zal zijn. Dit maakt dat de KLM een mooie toekomst tegemoet gaat binnen de Holding.”