CoronavirusNieuws

Oostdam (ANVR): “We gaan met heel veel faillissementen en ontslagen te maken krijgen”

Deel dit artikel

Gelet op de ontwikkelingen denk ik dat we met veel faillissementen en ontslagen te maken gaan krijgen in de reissector”, zo laat Frank Oostdam (directeur ANVR) weten aan 1Limburg.

“Het kunnen grote zijn, het kunnen kleine zijn, iedereen heeft te maken met zoveel omzetverlies en met het feit dat consumenten terughoudend zijn als het gaat om reizen naar het buitenland. We zullen faillissementen over de gehele sector gaan krijgen.”

Oostdam laat de televisiezender weten dat de reisbranche het voor de coronacrisis fantastisch voor elkaar had. “De sector was gezond, maar niemand houdt het vol om driekwart jaar geen omzet te boeken. Dat gaat gewoon niet. Dan kan je bezuinigen wat je wilt, maar zelfs met de steun van de overheid die we op dit moment lukt het dan nog niet.”

Het frustrerende is volgens Oostdam dat de sector het niet helemaal in eigen hand heeft. “Daarom zijn we ook constant in overleg met het ministerie van Economische Zaken om ervoor te zorgen dat we sector specifieke steun kunnen krijgen. Dat is echt nodig om deze periode te overbruggen. Het zou doodzonde als dat niet lukt, want het waren allemaal hele goede bedrijven. Dan is het jammer als je daar afscheid van moet nemen.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

RIU heropent Riu Ocho Rios op Jamaica

Volgende bericht

Transavia schikt rechtszaak om vouchers, KLM vraagt om uitstel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.