Nieuws

RIU opent stadshotel Plaza España in Madrid

Deel dit artikel

RIU Hotels & Resorts doet Madrid aan en doet dat in stijl met de opening van het nieuwe Hotel Riu Plaza España in het emblematische gebouw Edificio España van de hoofdstad. Dit is het eerste hotel van RIU in Madrid en het eerste Riu Plaza stadshotel in Spanje. Bij het hele bouwkundige en interieurontwerp is zorgvuldig rekening gehouden met de geschiedenis van het gebouw, dat oorspronkelijk in 1953 werd opgeleverd.

Luis Riu (CEO van RIU Hotels), legt uit: “De opening van Riu Plaza España een enorme voldoening geeft. We hebben jarenlang gezocht naar een gelegenheid om een stadshotel te openen in Madrid. En dat we dat nu hebben kunnen doen, in het hart van de stad in zo‘n betekenisvol gebouw, gaat onze verwachtingen echt te boven. Het project was heel intens en complex. We hebben twee jaar lang ons beste talent, al onze ervaring en een grote inspanning geleverd om dit nieuwe hotel, dat het Edificio España nieuw leven in blaast, van de grond te krijgen. En we hopen ook dat dit de aanzet geeft voor de regeneratie van het stadsdeel.”

360 graden uitzicht
Het Riu Plaza España bevindt zich aan de Gran Vía, is een viersterren hotel en heeft 585 kamers. Het beschikt over een fitnesscentrum, verwarmd buitenzwembad op de 21e verdieping, een restaurant en een lobbybar. Het heeft daarnaast ook twee schitterend gelegen sky bars waarbij het allemaal draait om de indrukwekkende uitzichten over de stad. De eerste bar, De Madrid al Cielo, beslaat de 26e verdieping en het ontwerp is geïnspireerd op de cultuurbeweging van Madrid in de jaren 80, met neonverlichting aan de wanden. De tweede bar, op de allerhoogste verdieping van het gebouw, biedt een uitzicht van 360 graden over de stad en een spectaculaire passage met glazen panelen waarover je letterlijk over de hemel van Madrid loopt. Beide gelegenheden zijn ontworpen als trekpleisters voor bezoekers, maar tegelijkertijd ook voor de plaatselijke Madrilenen die van de prachtige panoramische uitzichten willen genieten.

Feestterras 
Het nieuwe Riu Plaza España beschikt over meer dan 5.000 vierkante meter voor de viering van iedere soort event, verdeeld over zeventien ontmoetingsruimten, het feestterras op de 21e verdieping en de restaurants. Het meest opvallend is de zaal Madrid die plaats biedt aan maar liefst 1.500 personen. Deze ruimte bestaat uit twee hoogten met helder daglicht, een unicum in het stadscentrum.

Sky Bar
RIU heeft alle beschermde kenmerken van dit iconische gebouw gerestaureerd en op hele subtiele wijze belicht, waarbij de historische waarde van al deze elementen op ieder moment is gerespecteerd. Er is niets aan het toeval overgelaten, vanaf de indrukwekkende entrée met marmeren zuilen en originele bas-reliëfs, historisch erfgoed van de stad, tot de geweldige uitzichten vanaf de kamers, de gemeenschappelijke ruimten en beide sky bars: het hotel straalt van alle kanten design, elegantie en degelijkheid uit met exclusieve voorwerpen die zowel origineel als modern zijn.

Kamers
De kamers zijn ontworpen in een combinatie van wit marmer met glas en hout en met goud-zwarte accenten in met daglicht gevulde ruimten; vanaf de kamer tot aan de badkamer. De badkamers zijn uitgerust met lichte meubels met ijzeren structuren en walk-in douches. De suites beschikken naast een ligbad ook over verschillende ruimten om het verblijf van onze gasten uniek te maken, zoals bijvoorbeeld het privébubbelbad met prachtige uitzichten over de stad.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

(Update) Storing brandstoftoevoer Schiphol: opgespoord en opgelost

Volgende bericht

TUI fly: 15-inch MacBook Pro niet toegestaan aan boord

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.