Nieuws

RIU vergroot belang in TUI met 1,1 miljoen aandelen

Deel dit artikel

RIU Hotels & Resorts heeft zojuist de aankoop van 1.100.000 aandelen in TUI AG voor een prijs van 10.359.830 euro afgerond, waardoor het aandeel in de wereldwijde toeristische groep van 3,38% naar 3,56% is gestegen.

Luis Riu (CEO van RIU Hotels & Resorts) verklaarde: “De aankoopoperatie is een verdere stap in de historische samenwerking tussen de twee bedrijven en het verdere bewijs dat de vierde generatie van de familie, net als de derde generatie, zich blijft inzetten voor de toekomst van de gezamenlijke onderneming met ’s werelds grootste toeristische groep.”

De historische relatie tussen TUI en RIU dateert van 50 jaar geleden en werd in 1977 geformaliseerd met de oprichting van Riu Hotels S.A., een hotelontwikkelingsbedrijf met een belang van 49% in TUI en 51% in handen van de familie Riu. RIUSA II S.A. werd in 1993 opgericht als een hotelbedrijf waarin beide bedrijven een belang van 50% hebben. RIU is sinds 2004 aandeelhouder van TUI AG.


Deel dit artikel
Vorige bericht

ANVR wijst nogmaals op SGRZ Retaildekking

Volgende bericht

Pieter Elbers (president-directeur KLM) mag blijven, Smith in RvC KLM

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.