Schiphol, KLM en de Koninklijke Marechaussee blikken tevreden terug op de meivakantie. Alle drie roemen ze de gezamenlijke aanpak en samenwerking, waardoor reizigers een fijne reis hadden.

“Het is fantastisch om te zien dat al onze gezamenlijke inspanningen hebben bijgedragen aan een soepel verloop van de meivakantie. Dankzij de goede doorstroming hebben de meeste reizigers waarschijnlijk niet eens in de gaten gehad hoe ontzettend druk het is geweest. Niet alleen wijzelf, maar ook de reizigers waren goed voorbereid. Ik ben trots op alle medewerkers die bij hebben gedragen aan deze topprestatie. We hebben een goede start gemaakt van het vakantieseizoen en ik kijk uit naar de zomer”, aldus Patricia Vitalis (Executive Director Airport Operations bij Schiphol).

Nauwe samenwerking

Voorafgaand aan de meivakantie hebben deze drie partijen samen met alle andere partners op de luchthaven veelvuldig overleg gehad en voorbereidingen getroffen. Ze wisselden onderling relevante data uit, zochten gezamenlijk oplossingen voor de meest drukke momenten en werkten samen om alle passagiers goed en tijdig te informeren over hun reis. Gedurende de meivakantie hadden alle partijen continu contact.

Feiten en cijfers

  • Bijna 788.000 vertrekkende en overstappende passagiers kozen voor KLM tijdens de meivakantie. 415.000 KLM-reizigers arriveerden op Schiphol gedurende 26 april tot en met 12 mei. Voor Transavia waren dat 145.000 vertrekkende en 135.000 aankomende vakantiegangers.
  • Gemiddeld aantal reizigers per dag op Schiphol (alle luchtvaartmaatschappijen): 71.000 vertrek, 62.400 aankomst en 57.300 overstap.
  • 95% van de vertrekkende reizigers was binnen 9 minuten door de beveiligingscontrole.
  • 15% van de reizigers maakte gebruik van een gereserveerd tijdslot. Op sommige dagen zelfs bijna 25%.
  • Het totale aantal vluchten in de periode 26 april t/m 12 mei (alle luchtvaartmaatschappijen): 22.363.