Luchtvaartmaatschappij Small Planet Airlines gaat Aviclaim voor €212.000 aan uitstaande vlucht vertraging claims uitbetalen. Nadat Aviclaim was begonnen met het grootschalig dagvaarden van de Small Planet Airlines gaan beide partijen nu over tot een schikking.

Small Planet Airlines kwam recent al veel negatief in het nieuws vanwege de vele vertragingen en het slecht tot niet uitbetalen van de vluchtvertraging claims. Touroperator Neckermann, die de vluchten inkoopt bij Small Planet Airlines moest zich ook meerdere keren verantwoorden. Volgens Remco Kuilman, is Neckermann geen partij in deze zaak en is het de verantwoordelijkheid van Small Planet Airlines.

‘Uiteindelijk merkten wij bij Aviclaim ook dat Small Planet Airlines wel bereid is om te betalen maar het administratieve gedeelte gewoon niet in orde is’, aldus Kuilman. ‘Dergelijke problemen zien wij meer voorkomen bij relatief jonge luchtvaartmaatschappijen.’ De klanten van Aviclaim moeten overigens nog wel even wachten op hun geld, het bedrag zal namelijk in termijnen worden voldaan.