Nieuws

Surceance van betaling voor Small Planet Airlines

Deel dit artikel

Thomas Cook Nederland meldt vanavond dat in het kader van een herstructurering aan Small Planet Airlines GmbH surseance van betaling is verleend door de rechtbank in Berlijn. Alle vluchten voor klanten van Thomas Cook en Neckermann Reizen worden volgens schema uitgevoerd.

Dit betekent volgens de touroperator dat voor klanten van Thomas Cook en Neckermann Reizen alle vluchten van en naar Nederland volgens schema worden uitgevoerd door Small Planet Airlines. De geboekte tickets behouden hun geldigheid en vluchtschema’s blijven gelijk. Ook zal de service aan boord niet veranderen, eten en drinken zijn bijvoorbeeld nog steeds te bestellen.

Het is niet duidelijk of klanten met openstaande claims, met betrekking tot vertragingen en/of annuleringen van vluchten, hun geld nog terugkrijgen. Eind augustus werd bekend dat Small Planet Airlines Aviclaim voor € 212.000 aan uitstaande vlucht vertraging claims gaat uitbetalen. Nadat Aviclaim was begonnen met het grootschalig dagvaarden van de Small Planet Airlines gaan beide partijen nu over tot een schikking. Op haar website meldt Small Planet Airlines dat vanwege een eventuele insolventieprocedure van Small Planet Airlines GmbH schadevergoedingsclaims voor vertragingen van vluchten vóór 18 september 2018 moeten worden ingediend bij de crediteurenlijst. Hiervoor ontvangen alle betrokken passagiers automatisch een formulier met instructies over hoe dit verder gaat.

Op haar website laat de airline weten dat het een herstructureringsproces is begonnen. Daarnaast laat het weten dat Small het sinds 2015 als een onafhankelijke entiteit in Duitsland opereert en in het voorjaar van 2016 het Air Operator’s Certificate (AOC) vheeft erworven. “Dit jaar heeft Small Planet Airlines Duitsland besloten om voor snelle expansie te gaan”, aldus de airline.

Vytautas Kaikaris (CEO van Small Planet Group) laat weten dat er na het faillissement van airberlin een niche voor de andere maatschappijen ontstond en dat Small Planet Airlines Duitsland ervoor koos om van jaar tot jaar in omvang te verdubbelen om te profiteren van deze nieuw geopende mogelijkheden in de markt. “Het bedrijf had echter moeite om dit met succes te beheren vanwege verschillende factoren: te late levering van vliegtuigen vóór het begin van het zomerseizoen, tekort aan bemanningen in de markt, onbetrouwbare subchartervliegtuigen en onvoorziene technische problemen hadden een negatieve impact op een zeer intensief schema , wat leidde tot onregelmatigheden in de vlucht, wat op zijn beurt leidde tot een toenemende kostenpost.”

De financiële verliezen van het Duitse bedrijf dwongen de airline tot een ​​herstructureringsproces. Desalniettemin blijft het bedrijf haar vluchten voortzetten terwijl we aan het herstructureren zijn”, aldus Kaikaris. “We gaan er met z’n allen ons uiterste best voor doen om ​​in deze periode de best mogelijke service te bieden en resultaten te behalen voor onze werknemers, klanten en partners.”

Tegen het einde van dit jaar verwacht Small Planet Airlines 3,9 miljoen passagiers te vervoeren, een stijging van 29% ten opzichte van 2017. De vloot van de airline bestaat uit 29 Airbus A320- en A321-vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij exploiteert ongeveer 240 leisure routes vanaf vijftien Europese airports.


Deel dit artikel

4 Reacties

 1. Hans
  23 september 2018 at 10:37

  Ben benieuwd hoe dit afloopt. Wij vliegen begin december met Small Planet terug van Gran Canaria naar A’dam. Betreft een pakketreis met Neckerman. Ik snap niet dat gerenommeerde bedrijven als Neckerman/Thomas Cook met zo’n maatschappij in zee gaan.

 2. Dick Hogendoorn
  19 september 2018 at 20:35

  Dit bedrijf kan en mag gewoon niet blijven bestaan ! Wat een malafide luchtvaartmaatschappij die van leugens aan elkaar hangt en ook nog hun wettelijke verplichting niet nakomen. Dus hoe eerder failliet hoe beter !

  • Mark
   23 oktober 2018 at 23:56

   Bij welk bedrijf werkt u? Vindt u ook dat als het bestuur van uw bedrijf fouten maakt of pech heeft of zich niet correct gedraagt uw werkgever failliet gaat? En u dus op straat staat…?
   Ik vind het een nogal ongenuanceerde en grove reactie en u doet het grootste deel van de mensen die daar werken geen recht.

 3. […] Surceance van betaling voor Small Planet Airlines […]

Vorige bericht

TUI: 'Najaars- en winterreizen worden eerder geboekt'

Volgende bericht

TravelBird krijgt met BlackBird luxe zusje

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.