Het is aftellen geblazen naar de uitspraak van de rechter in de zaak van de familie Ter Haar/OAD Reizen tegen de Rabobank. De zaak staat nog onveranderd op de rol voor volgende week woensdag, 3 juli, 2109 dagen nadat het slechte nieuws vanuit Holten de reisbranche op z’n kop zette.

De oud-eigenaren van de OAD eisen een schadeloosstelling van €67 miljoen van de Rabobank dat volgens hen schuldig is aan het faillissement in 2013. Daardoor verloren destijds bijna 1600 medewerk(st)ers hun baan.

Wie gaat er winnen en wie gaat er verliezen, of komt er wellicht een verlenging van de zaak wanneer er bijvoorbeeld naar extra bewijsvoering wordt gevraagd? De zaak (mede namens de curatoren) loopt voor alle partijen die door het OAD-faillissement zijn gedupeerd en niet alleen voor de familie Ter Haar. Het is dan ook nog maar de vraag of het bij de 67 miljoen euro blijft die de familie Ter Haar van de bank eist.

Allerminst wordt verwacht dat het na 3 juli stil blijft rondom het faillissement. Van zowel de familie Ter Haar (waarvan bekend is dat ze een oorlogskas hebben) als van de Rabobank kan actie worden verwacht na het vonnis, zeker bij verlies.

Opmerkelijk feit is dat de curatoren Jeroen Stekelenburg (Stekelenburg Advocaten) en Dignus Meulenberg (Benthem Gratama) vinden dat de Rabobank in haar processtukken (op uiterst selectieve wijze) put uit mededelingen van curatoren, zoals vermeld in de openbare verslagen, in een poging het pleit in haar voordeel te beslechten en dat zij daarom stoppen met publiekelijke rapportages.

“Als de Rabobank zich er niet mee had bemoeid, dan had het bedrijf nog steeds bestaan”, stelden de advocaten van de familie Ter Haar tijdens de zitting die 20 mei jl. plaatsvond in Utrecht waarover TravelPro schreef in editie #22. Of de rechter er net zo over denkt als de advocaten van de familie Ter Haar wordt duidelijk over zeven dagen…