Nieuws

Thomas Cook wil Small Planet Airlines een kans geven

Deel dit artikel

“Als Thomas Cook kunnen wij nog niks zeggen over wat er met openstaande claims van reizigers die met vluchtvertragingen of -annuleringen bij Small Planet Airlines te maken hebben gehad gaat gebeuren”, dat laat Hanita van der Meer (perswoordvoerder Thomas Cook) desgevraagd weten aan TravelPro.

Gisteren werd bekend dat in het kader van een herstructurering aan Small Planet Airlines GmbH surseance van betaling is verleend door de rechtbank in Berlijn. Alle vluchten voor klanten van Thomas Cook en Neckermann Reizen worden volgens schema uitgevoerd.

Nadat gisteren bekend werd dat surceance van betaling is verleend aan Small Planet Airlines heeft Thomas Cook de bezetting van haar callcenter opgeschaald. “We kunnen het ons absoluut voorstellen dat er zowel bij retailers als consumenten vragen zijn. Men kan ons altijd bellen. Het is niet zo dat we zeggen ‘zo is het en zoek het maar uit’. Het is niet zo dat het ons niets doet.”

“Uiteraard vinden we de hele situatie erg vervelend, maar het feit dat er wordt doorgevlogen vinden we erg fijn”, aldus Van der Meer. Op de vraag of Thomas Cook wel blijft vliegen met Small Planet Airlines laat zij weten: “We hebben de operatie die loopt tot eind oktober en voor het winterseizoen zijn wij in overleg met Small Planet Airlines. Het is daarbij ook afwachten wat ze zelf gaan doen. Daar kan ik nu verder nog weinig over zeggen, maar vooralsnog is het niet de bedoeling om eruit te stappen. je wilt een airline natuurlijk ook een kans geven en dat is niet makkelijk in Nederland met de hele claimcultuur die hier is ontstaan.”

“De eerste vereiste is dat Small Planet Airlines blijft vliegen. Als touroperator hebben we een vervoersplicht en mocht de hele situatie anders worden, dan vangen wij dat op. Maar de vluchten gaan door, het gaat niet om een faillissement. Voor sommige mensen is dat nog niet helemaal duidelijk”, aldus Van der Meer.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Thomas Cook Nederland en Neckermann werken samen met de Duitse tak van de luchtvaartgroep. Hanita van der Meer (perswoordvoerder Thomas Cook) liet aan TravelPro weten dat men de airline een kans wil geven. […]

Vorige bericht

CLIA: certificatie reisagenten belangrijker, lancering #ChooseCruise

Volgende bericht

“Ik verwacht dat iedereen kan fluiten naar z’n geld van Small Planet Airlines”

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.