BreakingNieuws

Tinker Travel definitief failliet

Deel dit artikel

Tinker Travel B.V. (handelend onder Tinker, Tinker Travel, Tinker.travel, Home N Fly En Tinker Ground) is door de rechtbank van Haarlem (Noord-Holland) definitief failliet verklaard. Het bedrijf dat bemiddelde tussen taxibedrijven en consument laat tientallen al dan niet honderden taxibedrijven (er zou sprake zijn van 600 taxibedrijven), reisbedrijven en consumenten achter met lege handen. Als curator is Mr. K.J. Willemse aangesteld.

Tinker werd op 28 november 2012 opgericht door Rob van Strien en Gerben Abbink. Het bedrijf begon in een kantoor van drie bij twee meter en deed in de loop der jaren goede zaken. In de jaren die volgden werd er samengewerkt met grote bedrijven in de reisbranche.

In het afgelopen halfjaar kwamen er steeds meer meldingen binnen van rekeningen die niet werden betaald door Tinker, dat gevestigd was aan de Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam. De gang van zaken rond de aanvraag van een IATA-code zou het bedrijf in de financiële problemen hebben gebracht. Tinker was volgens de informatie op haar website marktleider in Nederland en België en was actief in meerdere Europese landen. Er waren meer dan 50 mensen werkzaam bij Tinker Travel.

Eind april kwamen de financiële problemen naar buiten waarop crisismanager Theo Terdu door enkele van de aandeelhouders werd aangesteld om de zaak te redden. Terdu liet eind gistermiddag al aan TravelPro weten dat het definitieve faillissement waarschijnlijk binnenkort officieel bekend zou worden gemaakt. Vandaag is het faillissement definitief bekend gemaakt.

Henk ten Cate, voetbaltrainer bij Al Jazira in Abu Dhabi (en voorheen onder meer actief bij Ajax, Barcelona en Chelsea) stapte begin dit jaar in bij Tinker Travel en werd aandeelhouder voor € 1 miljoen. Tegenover de NOS liet hij weten dat een week nadat hij aandeelhouder werd, bleek dat het bedrijf in slecht weer zat. “Dat is het gevolg van mismanagement. Ik ben er onder valse voorwendselen binnengehaald.”

Ten Cate liet tegenover de NOS eveneens weten dat hij meteen nadat hij als aandeelhouder was ingestapt samen met ABN AMRO onderzoek heeft laten doen naar het bedrijf. “Daaruit bleek dat het tekort € 2,3 miljoen was.” De ABN AMRO heeft desgevraagd tegenover TravelPro laten weten vanwege klantvertrouwelijkheid publiekelijk niet te bespreken wie klant is en wie niet. “Ook als het publieke info is dat er een klantrelatie is, kunnen wij niet op deze klantrelatie ingaan”, aldus een woordvoerder.

Andere aandeelhouders van Tinker Travel zeggen dat Ten Cate juist op een faillissement heeft aangestuurd, maar Ten Cate ontkent dit. Advocaat Oscar Hammerstein zou volgens onder andere de NOS namens de andere aandeelhouders de aansprakelijkheid van Ten Cate onderzoeken. Diezelfde Hammerstein wil geen informatie delen met de pers over de zaak, zo heeft hij gistermiddag aan TravelPro laten weten.

De website van Tinker Travel is nog wel online…


Deel dit artikel

3 Reacties

 1. Nanda
  18 juni 2017 at 15:32

  Nou dat is dus balen! Weg €180 taxigeld voor een familievakantie met kinderen en kleinkinderen ter ere van ons 45 jarig huwelijk.

 2. 15 juni 2017 at 09:32

  Nou is de aanvraag van een IATA code geen alledaagse procedure. Maar dat de kosten hiervan (ca. € 1500 + evt. advieskosten) een bedrijf met een dergelijk tekort daardoor de das omdoen is wel heel bijzonder te noemen.

 3. Juan Vazquez
  14 juni 2017 at 13:15

  Als mijn klanten vragen om Schiphol taxivervoer dan boek ik al 16 jaar Schiphol Travel Taxi. Zij zijn betrouwbaar. Dan vertel ik ook mijn klanten. Ondanks dat ander partijen mij proberen te benaderen met (zogenaamd) beter of goedkoper vervoer. Al die nieuwe initiatieven in de taxibranche maakt de branche kapot voor reeds bestaande betrouwbare bedrijven.

Vorige bericht

Germania, DUS en Annex Tour nodigen jullie uit

Volgende bericht

Stroomstoring treft Brussels Airport

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.