CoronavirusNieuws

Turkije gaat vanaf 20 juni 2020 weer open voor (inter)nationale vluchten

Vanaf 20 juni 2020 zijn vluchten vanuit Nederland weer welkom in Turkije. Dit is vandaag bekendgemaakt door de Turkse overheid.

De versoepeling geldt zowel voor Turkse als voor buitenlandse (charter)luchtvaartmaatschappijen. Meer details worden spoedig verwacht. Gisteren schreef de minister buitenlandse zaken van Turkije, Mevlüt Çavuşoǧlu een brief waarin hij Nederlandse vakantiegangers aanstaande zomer van harte welkom heet in Turkije. Ook heeft hij een overleg gehad met minister Stef Blok. Met ruim 1,2 miljoen Nederlandse bezoekers in 2019 geldt Turkije als een van de belangrijke vakantiebestemmingen.

Het land laat weten zich zorgvuldig voor te bereiden op de start van het zomerseizoen en een veilig verblijf van buitenlandse gasten. Vorige maand kondigde de Turkse overheid het Healthy Tourism Certification Program aan, waarmee bedrijven en organisaties zich kunnen laten certificeren op het gebied van gezondheid, hygiëne en veiligheid. Het programma is ingedeeld in verschillende sectoren die met toerisme en reizen te maken hebben, zoals accommodaties restaurants, luchtvaart, transport en overige faciliteiten. De Turkse overheid heeft een aantal bureaus uit binnen- en buitenland aangesteld voor de certificering.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. azbest
    4 juni 2020 at 21:35 — Beantwoorden

    Tja, gelukkig sjoemelen Turken niet en als er een sticker corona vrij op de deur is geplakt dan is dat ook zo!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Brussels Airport is klaar voor een heropstart commerciële vluchten

Volgende bericht

Transavia breidt routenetwerk vanaf Schiphol uit en start met vluchten vanaf Rotterdam en Eindhoven

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."