Nieuws

VakantieXperts breidt uit met Munckhof Reiswereld en Brinkman Travel

Vanaf eind december breidt de franchisetak van VakantieXperts verder uit. Nadat Matador is toegetreden, sluiten Munckhof Reiswereld en Brinkman Travel zich aan bij de groeiende franchise ondernemingen van VakantieXperts met tevens bijna honderd eigen filialen. De uitbreiding past binnen de strategie van VX waarbinnen optimalisatie van haar netwerk een belangrijke focus heeft. ‘In de gehele grensstreek zijn wij nu goed vertegenwoordigd. Een bijzonder interessant marktgebied waar wij veel kansen zien’, aldus Diederieke Alferink. Inmiddels zijn 28 franchisenemers aangesloten met 48 reisbureaus. Inmiddels zijn 28 franchisenemers aangesloten met 48 reisbureaus. ‘Optimaliseren van ons netwerk staat hoog op de agenda. Verdere uitbreiding middels franchise en overnames liggen dan ook in de lijn der verwachting.’

Vanaf 1 januari sluit Munckhof Reiswereld zich aan als franchisenemer van VX om zo haar positie in de markt te versterken. ‘De reisbureaus van Munckhof zijn weliswaar regionaal sterkt, maar op landelijke schaal een relatief kleine speler in een sterk concurrerende markt. We zijn dan ook opzoek gegaan naar mogelijkheden om onze positie te verstreken om de reisbureaus ook voor de toekomst te behouden. VakantieXperts wordt al jaren als beste reisbureauketen in Nederland beoordeeld, waardoor de keuze snel gemaakt was’, aldus Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof. De twee filialen in het zuiden van het land zullen de activiteiten voortzetten als VakantieXperts Munckhof. De filialen in Helden-Panningen, waar zowel VX als Munckhof op dit moment actief zijn, worden samengevoegd en overgedragen aan Munckhof.
Vanaf half december gaat Brinkman Travel haar positie versterken in het oosten van het land. Onder de naam VakantieXperts Brinkman worden de bestaande filialen van beide organisaties samengevoegd. Een gewenste synergie waar beide partijen baat bij hebben. Met drie vestigingen in het oosten van het land – Enschede, Winterswijk en Oldenzaal – heeft Brinkman een sterke positie en ook voor het nieuwe jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen. ‘Na een financiële herstructurering is de onderneming, in combinatie met de franchiseformule van VakantieXperts, klaar voor de toekomst’, aldus Bennie Brinkman, directeur van Brinkman Travel.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Shoestring daagt twitteraars en facebook-gebruikers uit

Volgende bericht

Specials Reisburo Actueel #22: Up- & Cross Selling & Kerstvakantie

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.