Nieuws

ANVR niet tegen vliegtaks

Naar aanleiding van een brief die binnenkort naar de Tweede Kamer wordt gestuurd met het voorstel om een nationale vliegtaks in te voeren heeft TravelPro een poll gehouden op Facebook. Van de 163 reacties werd er 139 keer negatief gereageerd op het invoeren van de taks.

“Ik vind het opvallend dat zoveel mensen mensen tegen het invoeren van de taks zijn”, laat Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR, weten aan TravelPro. Ondanks deze uitspraak, heeft de ANVR in 2008 en 2013 is er nog flink geprotesteerd tegen de vliegtaks.

“Laat ik voorop stellen dat we tegen een platte taks zijn, maar daar is deze keer geen sprake van. In 2008 had de taks niets met visie te maken, maar ging het geld rechtstreeks de schatkist in. Er wordt nu geprobeerd om de vliegtaks te baseren op de mate van vervuiling door een vliegtuig en het bereiken van klimaatakkoorden. Als die €200 miljoen ten goede komt aan het verduurzamen en stimuleren van het vliegverkeer dan zijn we daar niet op tegen. We moeten ons als sector realiseren, kijkend naar de groei van het toerisme en vliegverkeer wereldwijd, dat het zo niet verder kan”, aldus Oostdam.

Volgens Oostdam kunnen we niet zomaar roepen dat we tegen de taks zijn. “Steeds maar roepen dat we groei willen, maar wel tegen een taks zijn, dat is een gepasseerd station. Misschien dat de mensen die tegen hebben gestemd het idee hebben dat het in de schatkist verdwijnt, maar onze doelstelling vanuit de reissector, maar ook de luchtvaartsector, is dat we die groei op een slimme manier moeten realiseren.”

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Remco Wachelder
    22 juni 2018 at 14:50

    Frank Oostdam raakt hier een terecht punt. Sterker nog: btw-loze vliegtickets en geen taksen op kerosine is niet houdbaar in de toekomst en is geen goede basis voor een eerlijk speelveld. En deze ‘toekomst’ is dichterbij dan menigeen zich wenst te realiseren.

Vorige bericht

Klawer koopt aandelen Reisspecialisten en vindt nieuwe investeerder

Volgende bericht

The Travel Club lanceert soft-franchise formule voor stenen reisbureaus

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.